Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problem z wzmacniaczem

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Car Audio i CB
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Diablo20




Dołączył: 09 Wrz 2006
Posty: 45
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Włocławek

PostWysłany: 31 Lip 2007 12:23     Temat postu: Problem z wzmacniaczem

Witam mam taki problem mam w aucie zamontowane radio sony do tego głośniki w drzwiach i tubę w bagażniku do tuby podłączyłem wzmacniacz wszystko było podłączone jak należy przewód zasilający z bezpiecznikiem bezpośrednio pod akumulator masa była podłączona do karoserii a ten trzeci remote do radia wszystko grało jak należy ale do czasu aż zaczął dobiegać dziwny dźwięk z alternatora aż w końcu padł on całkowicie musiałem wymienić cały alternator na nowy i teraz troche boje się podłączyć znowu wzmacniacz żeby nic sie nie stało miał już ktoś może taki problem albo orientuje sie czym to może być spowodowane ??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Rav




Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 230
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa - Bielany

PostWysłany: 31 Lip 2007 12:28     Temat postu:

Jeżeli miałeś wszystko podłączone tak jak to opisałeś to przyczyną awarii alternatora nie było podłączenie wzmacniacza...Tak na boku przewód (-) powinien być podłączony nie do karoserii tylko do klemy (-) akumulatora. Aczkolwiek nie jest to przyczyna awarii alternatora.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Seba




Dołączył: 06 Maj 2006
Posty: 797
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Lublin
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 31 Lip 2007 18:53     Temat postu:

dodam tylko od siebie że jak podłącza się wzmaka pod blachę, to należałoby poprawić też styk akumulatora i blachy. i tak jak Rav mówi- najlepiej jak + i - bierzemy z akumulatora.

być może padnięcie alternatora było niezależne od założenia ca. nie znam się na tym, ale podłączyłeś dobrze, więc nie powinno to mieć wpływu na alternator. takie jest moje zdanie


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Diablo20




Dołączył: 09 Wrz 2006
Posty: 45
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Włocławek

PostWysłany: 02 Sie 2007 8:46     Temat postu:

aha czyli awaria alternatora i podłączenia wzmacniacza to był czysty przypadek i nie powinno to miec ze soba nic wspólnego

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
NISSIO100




Dołączył: 14 Kwi 2007
Posty: 232
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: MILTON KEYNES UK

PostWysłany: 16 Wrz 2007 13:16     Temat postu:

Tak jak mówią koledzy wzmach nie ma wspólnego z alternatorem. a tak w nawiasie to jak masz już zestawik to może uzupełnij go o kondesator polecam alpharda niedrogi 280pln a robi to co do niego należy.aku oszczedzisz.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Car Audio i CB Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin