Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Awaria tylnych świateł.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Elektryka i oświetlenie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Nysa 100




Dołączył: 06 Gru 2011
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 06 Gru 2011 23:58     Temat postu: Awaria tylnych świateł.

Witam wszystkich, mam nyse z 93 i wystąpiła awaria tylnych świateł. Bezpieczniki w kabinie wymienione i są dobre jedynie nie mam bezpiecznika od podswietlenia popielniczki bo jak wkładam nowy to odrazu wywala, odziwo światła stopu sie palą.Wraz z awarią świateł zgasło podświetlenie zegarów nie wiem czy to ważne ale może pomoże w diagnozie. Czy ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemy własną pracą czy walić do elektryka?? Pozdrawiam.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dawidkrakow
moderator



Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 790
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 07 Gru 2011 9:07     Temat postu:

Temat poruszany milion razy. Sprawdź podpięcie radia. Ten bezpiecznik jest odpowiedzialny za podświetlanie zegarów tylne światła i jeszcze parę innych rzeczy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Excallibur




Dołączył: 30 Cze 2008
Posty: 376
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Świdnik
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 07 Gru 2011 9:45     Temat postu:

Sprawdz wszystkie bezpieczniki w kabinie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dawidkrakow
moderator



Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 790
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 07 Gru 2011 14:28     Temat postu: Re: Awaria tylnych świateł.

Nysa 100 napisał:
Bezpieczniki w kabinie wymienione i są dobre jedynie nie mam bezpiecznika od podswietlenia popielniczki bo jak wkładam nowy to odrazu wywala,.


Czytaj ze zrozumieniem. Tak jak pisałem masz gdzieś zwarcie. U mnie było to samo i przyczyną było złe podłączenie radia. Podjedz do byle jakiego elektryka samochodowego to znajdzie usterkę w 5 min.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Nysa 100




Dołączył: 06 Gru 2011
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 07 Gru 2011 20:22     Temat postu:

Wiem że poruszany, ale nie spodziewałem się ze podłączenie radia może mieć wpływ na tylne światła. Nikt po prostu we wcześniejszych postach nie odpisał czy to się sprawdziło, wiec wolałem zadać pytanko. Dzięki Wielkie za pomoc lecę to zbadać Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Nysa 100




Dołączył: 06 Gru 2011
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 07 Gru 2011 22:12     Temat postu:

Jest mały sukces.... znalazłem przyczynę zwarcia. Od zapalniczki szły jakieś dwa kabelki podłączone na dziko, które były połączone z radiem odłączyłem je bo były ze sobą połączone i nie wywala mi tego bezpiecznika o którym pisałem. Lecz niestety jeszcze tylnych świateł nie zreanimowałem. Będę pisał dalej co i jak jeśli sam do tego dojdę. Pomysły mile widziane. Pozdro

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Excallibur




Dołączył: 30 Cze 2008
Posty: 376
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Świdnik
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 08 Gru 2011 9:22     Temat postu:

Najpierw sprawdz czy prad dochodzi do zarowek.
jezeli nie masz nadal podswietlenia i tylnych pozycji odpowiedzialne z to sa bezpieczniki w kbinie.

jesli nie maz tez przednich pozycji pod mask sa bezpieczniki odpowiedzialne za przednie lampy. ale nie pmietamm czy przypadkiem tylko za swiatla mijania.

sprawdz te od gory pierwsze w kabinie.(one maja takie gniazda moze podegnij delikatnie blaszki do wewnetrznej,) tu lezy przyczyna

Jezeli radio bylo modzone to kabel "illuminativ" od podswietlenia zostal gdzies wpiety i nie masz podswietlenia.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Elektryka i oświetlenie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin