Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Aparat zaplonowy

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kojot




Dołączył: 05 Lis 2006
Posty: 132
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Olsztyn

PostWysłany: 29 Cze 2007 13:51     Temat postu: Aparat zaplonowy

Witam !
Mam problem z aparatem zaplonowym ,cieknie mi z niego olej i dostaje sie do kopolki i na skrzynie.Zawiozlek do kolesia ktory mi to mial zrobic ,ale zrezygnowal bo niemogl wybic bolca by go rozebrac.
Kto by to mogl naprawic ,wymienic uszczelniacze ,albo moze macie na zbyciu aparat zaplonowy do nx 1,6 z 1992r. w rosadnej cenie.
Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ptoku




Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 70
Przeczytał: 10 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Siemianowice Śl-Imielin
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 15 Lut 2010 17:38     Temat postu:

Witam,Ja mam tak samo ze mi cieknie olej z aparatu zapłonowego tylko ze silnik 2.0.Szukałem uszczelniaczy ale nie znalazłem.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Ptoku dnia 20 Lut 2010 20:18 , w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ptoku




Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 70
Przeczytał: 10 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Siemianowice Śl-Imielin
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 20 Lut 2010 20:19     Temat postu:

Uszczelniacze aparatu zapłonowego
Simering w aparacie 12/22/7
Oring 27/4


Wymieniłem te uszczelniacze i nie umie odpalic Auta Sad Sad W czym moze byc problem?Pomocy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
q_nerk
stary wyjadacz



Dołączył: 18 Paź 2009
Posty: 197
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław/Wałbrzych
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 20 Lut 2010 23:00     Temat postu:

Brak palucha?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ptoku




Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 70
Przeczytał: 10 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Siemianowice Śl-Imielin
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 21 Lut 2010 9:34     Temat postu:

Nie no wszystko jest po składane jak powinno.Robione jak w ksiażce pisało.Chyba ze Aparat padł.Jak go próbuje odpalić to czasami strzela z wydechu i czuć paliwem,a i świece zalewa

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
q_nerk
stary wyjadacz



Dołączył: 18 Paź 2009
Posty: 197
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław/Wałbrzych
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 21 Lut 2010 13:44     Temat postu:

to zmień świece - bo jak strzela z wydechu tzn że czasem iskre ma. Względnie wygrzej je porządnie nad gazówką

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pogkomp
stary wyjadacz



Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Katowice
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 22 Lut 2010 9:23     Temat postu:

hehe kolego mówisz jakbyś przekręcił sobie zapłon ...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
tjozwiak




Dołączył: 19 Cze 2007
Posty: 514
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Skawina k.Krakowa
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 22 Lut 2010 9:28     Temat postu:

albo masz źle podpięte przewody zapłonowe

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ptoku




Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 70
Przeczytał: 10 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Siemianowice Śl-Imielin
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 23 Lut 2010 15:19     Temat postu:

pogkomp-Chyba masz racje ze sobie zapłon przekręciłem da rade jakos wrocic do poprzedniego stanu??Był Mechanik i ustawił mi to jakos ze autko pali,Przemieniał kable WN

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin