Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
gotuje się

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cwaniak22




Dołączył: 31 Sty 2008
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Częstochowa/WROCłAW

PostWysłany: 28 Gru 2009 15:52     Temat postu: gotuje się

po przejechaniu kilku kilometrów temperatura jest na max. płynu w zbiorniczku ubywa wymieniłem termostat możliwe że to pompa wodna miał ktoś z was taki problem?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gAcEk




Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 126
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Świętochłowice
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 28 Gru 2009 16:14     Temat postu:

1. zlikwiduj wyciek
2. sprawdz droznosc; zrob przerwe w ukladzie, do jednego weza dmuchnij, powinno leciec 2 strona
3. sprawdz czy pompa pompie Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
vinci




Dołączył: 07 Wrz 2009
Posty: 44
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Toruń
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 28 Gru 2009 17:23     Temat postu:

a mi sie wydaje ze to uszczelka pod głowica...nie dawno przerabiałem to w aucie sluzbowym

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
cwaniak22




Dołączył: 31 Sty 2008
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Częstochowa/WROCłAW

PostWysłany: 28 Gru 2009 19:13     Temat postu:

problem taki że gdyby to była uszczelka to by wywaliło cały płyn na raz a drożność chłodnicy sprawdziłem wyciek zlokalizowany z koło lub z pompy wodnej i chyba to powoduje brak ciśnienia w układzie z czego wynika brak chłodzenia

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
vinci




Dołączył: 07 Wrz 2009
Posty: 44
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Toruń
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 28 Gru 2009 19:24     Temat postu:

mozliwe...było trohe mrozów i byc moze pompa sie rozszczelniła.....a co do uszczelki to nie koniecznie cła woda by poszła...w mojej słuzbówce było tak ze ubywało około 1,5 l...tydzien z tym walczyłem szukajac przecieków a jak zdielismy głowice to ucszczelka była cała ale zrobiła sie taka mala rynienka i tam walił płyn

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
q_nerk
stary wyjadacz



Dołączył: 18 Paź 2009
Posty: 197
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław/Wałbrzych
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 28 Gru 2009 19:43     Temat postu:

trzeba zlokalizować przeciek - a co do tego czy uszczelka - to puchną Ci węże?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gAcEk




Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 126
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Świętochłowice
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 28 Gru 2009 22:46     Temat postu:

wymieniaj pompe....

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
cwaniak22




Dołączył: 31 Sty 2008
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Częstochowa/WROCłAW

PostWysłany: 29 Gru 2009 20:08     Temat postu:

nie puchną węże

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin