Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
POMOCY zdechł już nie odpalił

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
madzia981




Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: elblag

PostWysłany: 02 Mar 2010 15:40     Temat postu: POMOCY zdechł już nie odpalił

witam wczoraj zgasiłam swojego nissanka na pok 5 min jak wróciłam to już nie zagadał po przekręceniu kluczyka pod masą słychać takie strzelanie pukanie

z pradem jest ok akumulator nowy klemy dobrze założone ale muszę przyznać ze zegarek się rozłączył Crying or Very sad
mechanik postraszył mnie rozrządem ale mam cichą nadzieję że sie myli

jaki koszt jest rozrządu jest to silnik 1,6 gaznik i od jakiego auta w razie czego pasuje???


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez madzia981 dnia 02 Mar 2010 16:02 , w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sirkomla
stary wyjadacz



Dołączył: 02 Wrz 2006
Posty: 369
Przeczytał: 18 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zieleniewo k. Kołobrzegu
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 02 Mar 2010 17:23     Temat postu:

hmm... a ja bym sprawdził rozrusznik... sprawdź, czy na pych odpali

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gem




Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 870
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: Wroclove
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 02 Mar 2010 18:07     Temat postu:

skoro siadł zegarek...to ja raczej sprawdziłbym (mimo iż nowy) akumulator i jego podłączenie....

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Challenger




Dołączył: 08 Cze 2007
Posty: 265
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gdańsk
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 02 Mar 2010 20:48     Temat postu:

ja do tego bym sprawdzil jescze wszystkie przekazniki i bezpieczniki w kabinie i pod maska. I jeszcze raz docisk klem do aku bo cos podobnego mialem wlasnie przez to ze klemy byly luzne

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
molo




Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 293
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: LUBLIN
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 07 Mar 2010 13:32     Temat postu:

dokladnie ja na szybko wstawilem akumulator bez dokrecania klem zapomnialem o tym az pewnego dnia wsiadam kluczykiem przekrecam pyk zgasly kontrolki zegarek wszystko ale ze mi sie śpieszylo maska w góre pokrecilem klemami zeby w miare sie trzymaly i odjazd heh

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Arek427




Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 136
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: mysłowice

PostWysłany: 07 Mar 2010 14:29     Temat postu:

a mi ostatnio to samo się przytrafiło tylko że ruszanie klemami nic nie dało niestety szczotki w rozruszniku były do wymiany :> teraz bez problemu wszystko śmiga :>

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin