Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
zawiesza sie na 1500 obr - bieg jalowy

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
DT44




Dołączył: 02 Kwi 2007
Posty: 51
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Tychy
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 18 Kwi 2009 21:04     Temat postu: zawiesza sie na 1500 obr - bieg jalowy

jak w temacie niewiem co moze byc przyczyna... moze cos poradzicie czasem jak przegazuje to schodzi na 950
pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
komorokoro




Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 642
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa Żoliborz
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 18 Kwi 2009 21:30     Temat postu:

mi nie dobija nieraz do końca taka dzwigienka przy gazniku jak docisnąć paluchem to obroty schodzą ale tak to na 1000 max zwiesza


jutro może strzele foto która to


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Luki




Dołączył: 17 Maj 2006
Posty: 336
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Oppland (N)

PostWysłany: 18 Kwi 2009 22:03     Temat postu:

komorokoro napisał:
mi nie dobija nieraz do końca taka dzwigienka przy gazniku [...]

Ale kolega ma SR20DE..


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Quattro




Dołączył: 14 Paź 2007
Posty: 810
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Toruń
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 18 Kwi 2009 23:32     Temat postu:

ale to sie dzieje w pelnym zakresie temperatur czy tylko na zimno?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
DT44




Dołączył: 02 Kwi 2007
Posty: 51
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Tychy
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 19 Kwi 2009 7:44     Temat postu:

nawisza sie na cieplym , przy zimnym potrafi miec nizsze obroty niz 950 i caly sie telepocze...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
qbalol




Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrołęka
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 19 Kwi 2009 13:33     Temat postu:

mam to samo.. 1.6 gaznik :/

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Arek427




Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 136
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: mysłowice

PostWysłany: 19 Kwi 2009 15:27     Temat postu:

ja miałem to samo okazało się że wężyk podciśnienia był pęknięty wymieniłem na nowy i wszystko ok :>

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Jasmin




Dołączył: 03 Lip 2006
Posty: 281
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: 3City

PostWysłany: 20 Kwi 2009 14:09     Temat postu:

Arek427 napisał:
ja miałem to samo okazało się że wężyk podciśnienia był pęknięty wymieniłem na nowy i wszystko ok :>


a co Ty masz, bo kolega pytał się o sr20 ...

Pozdrawiam,
g.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
qbalol




Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrołęka
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 20 Kwi 2009 14:15     Temat postu:

A ja mam to samo w 1.6 gazniku wiec przydala by sie rowniez podpowiedz na ten temat, po co nowy temat zakladac Wink wlasnie Arek427 jaki masz silnik????

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gem




Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 870
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: Wroclove
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 20 Kwi 2009 14:52     Temat postu:

z avatara sądząc do raczej 1.6

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Arek427




Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 136
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: mysłowice

PostWysłany: 21 Kwi 2009 17:01     Temat postu:

1.6 :> gażnik

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Luki




Dołączył: 17 Maj 2006
Posty: 336
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Oppland (N)

PostWysłany: 21 Kwi 2009 21:01     Temat postu:

qbalol napisał:
A ja mam to samo w 1.6 gazniku wiec przydala by sie rowniez podpowiedz na ten temat, po co nowy temat zakladac Wink

Po to, żeby założyciel wątku, który ma SR20DE doczekał się pomocnej odpowiedzi. Różnica pomiędzy silnikami DE i DS'em jest dosyć spora i przyczyny tytułowego problemu mogę być zupełnie inne. Podpinając się pod ten temat z DS'em i robiąc tym samym burdel w topicu nie pomagasz koledze DT44.. A potem ktoś mający podobny problem w SR20DE będzie musiał się przebijać przez dziesiątki gówno dla niego wartych postów dotyczących DS:/

PS. DT44 dodaj w tytule wątku o jaki silnik chodzi żeby nie było wątpliwości i żebyś doczekał się wartościowej odpowiedzi.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dulus




Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Opole
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 09 Cze 2009 16:42     Temat postu:

doszedł już ktoś do tego czemu obroty zawieszają sie na 1500 na rozgrzanym silniku? dzieje sie tak i na benzynie i lpg...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Jasmin




Dołączył: 03 Lip 2006
Posty: 281
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: 3City

PostWysłany: 10 Cze 2009 12:52     Temat postu:

w Twoim silniku dulus? podciśnienia

Pozdrawiam,
G.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dulus




Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Opole
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 10 Cze 2009 19:55     Temat postu:

no właśnie raczej nie bo za podciśnienia wziąłem sie porządnie jakis czas temu. Wszystkie wężyki nowe, EGR usunięte - otwór w kolektorze i wężyki od niego zaślepione. Zauwarzyłem że dzieje się tak po ostrzejszej jeździe i w gorące dni. Może to wina jakiegoś czujnika...?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin