Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Zakłócenia cb

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Car Audio i CB
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Teoś




Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 974
Przeczytał: 9 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Chełmno/Bydgoszcz
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 26 Lip 2010 12:11     Temat postu: Zakłócenia cb

Witam od nie dawna mam zakłócenia podczas jazdy na cb radiu zaczyna mnie to dosc denerwowac , zakłócenia sa podobne kiedy mialem wzmacniacz podlaczony. czym to moze byc spodwodowane?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Magnus




Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 85
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zawalov
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 30 Lip 2010 9:42     Temat postu:

czy radio cb jest w jakis sposob podłaczone do radia samochodowego ? lub cos w tym stylu ??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lewy
stary wyjadacz



Dołączył: 19 Kwi 2008
Posty: 2551
Przeczytał: 6 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: gdynia
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 30 Lip 2010 10:20     Temat postu:

Ja mam zakłócenia w radiu - słyszę alternator. Jak miałem wcześniej inne radio było oki. Podłączyłem nowe i zaczęły się problemy. Kiedy gra samo radio, jest OK, robi się tak, gdy podłączę wzmacniacz. Masa radia jest od aku, a od wzmaka od budy. Jak można to naprawić?

Poprawiłem błędy stylistyczne, gramatyczne i ortograficzne.

Necro


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Magnus




Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 85
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zawalov
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 30 Lip 2010 13:07     Temat postu:

podłacz mase chincz do masy radia centralnie i bedzie git zaklocenia powinny zniknac. jakie radio ??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lewy
stary wyjadacz



Dołączył: 19 Kwi 2008
Posty: 2551
Przeczytał: 6 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: gdynia
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 30 Lip 2010 16:41     Temat postu:

pionek avic-x1.już naprawione miałem pociągnięte sygnałówki z plusem po jednej stronie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Magnus




Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 85
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zawalov
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 30 Lip 2010 17:32     Temat postu:

to nie dobrze ale człowiek sie uczy na bledach. pozdro

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lewy
stary wyjadacz



Dołączył: 19 Kwi 2008
Posty: 2551
Przeczytał: 6 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: gdynia
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 30 Lip 2010 22:26     Temat postu:

sorry ze zaśmiecam czyn innym ale po co nowy temat zakładać.i jeszcze jedna sprawa.jak stoję słucham głośno muzy to oki subwoofer się nie wyłancza a jak odpalę to czasem się odcina i zaraz gra dalej

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mandhorm




Dołączył: 17 Sie 2009
Posty: 169
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gorzów Wlkp.
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 30 Lip 2010 23:36     Temat postu:

mnie zawsze radio odcina gdy wlaczam silnik

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
paxon




Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 260
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: kłodzko
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 31 Sie 2010 21:52     Temat postu:

ja mam zakłócenia jak włączę wycieraczki może ktoś to miał ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Thomsonicus
administrator



Dołączył: 26 Lip 2007
Posty: 2009
Przeczytał: 13 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Krakuf i Krasnystaw
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 31 Sie 2010 22:41     Temat postu:

Tak, żeby to zlikwidować musisz "wygłuszyć" urządzenie elektryczne. Robi się to poprzez zamontowanie dodatkowego kondensatora na linii wycieraczek. Jest o tym masa tekstów na necie, poszukaj najlepiej na elektrodzie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
paxon




Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 260
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: kłodzko
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 07 Paź 2010 4:05     Temat postu:

juz naprawilem kumpel kupil takie badziew na allegro i mi podlaczyl i jest git

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zwoli




Dołączył: 03 Lis 2007
Posty: 315
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kowalewo Pomorskie k.Torunia

PostWysłany: 17 Lis 2010 18:08     Temat postu:

paxon napisał:
ja mam zakłócenia jak włączę wycieraczki może ktoś to miał ?


Thomsonicus napisał:
Tak, żeby to zlikwidować musisz "wygłuszyć" urządzenie elektryczne. Robi się to poprzez zamontowanie dodatkowego kondensatora na linii wycieraczek. Jest o tym masa tekstów na necie, poszukaj najlepiej na elektrodzie.



Ja też mam zakłucenia od wycieraczek i od nawiewu. Radio mam zamontowane w tym małym schowku pod radiem. Radio mam podłączone pod zapalniczkę.

I teraz pytanie: Czy jak podłącze pod aku jak inni piszą to nie będę miał tych zakłuceń? Wiecie bo zależy jaki samochód kolega ma ten sam zestaw co ja (Alan 102 + sirio as 100) i w Peugot'cie nie ma zakłuceń a ma pod zapalniczkę zasilanie też. Pytam się tutaj bo Wy też macie w 100 nx'ach cb radia i może cos poradzicie ?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Thomsonicus
administrator



Dołączył: 26 Lip 2007
Posty: 2009
Przeczytał: 13 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Krakuf i Krasnystaw
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 17 Lis 2010 22:04     Temat postu:

Zakłócenia zostaną na 90%. Mogą jedynie stać się trochę mniej uciążliwe. 100NX jest dość miernie wygłuszony pod względem zakłóceń elektromagnetycznych; i tak najbardziej chyba "sieje" aparat zapłonowy z mechanizmem stykowym.
U mnie wycieraczki też dość mocno zakłócają pracę radia, ale za to nawiew prawie wcale (na Unidenie 510)

ps "zakłócenia", nie przez "u"


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Thomsonicus dnia 17 Lis 2010 22:06 , w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zwoli




Dołączył: 03 Lis 2007
Posty: 315
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kowalewo Pomorskie k.Torunia

PostWysłany: 17 Lis 2010 23:17     Temat postu:

Dzięki wielkie za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanko A masz podpięte pod zapalniczkę czy pod aku ?

Mi się chyba zdaje że co do zakłóceń to różnie kto ma jaki zestaw i jak podpasuje chyba...


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Zwoli dnia 17 Lis 2010 23:18 , w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Thomsonicus
administrator



Dołączył: 26 Lip 2007
Posty: 2009
Przeczytał: 13 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Krakuf i Krasnystaw
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 18 Lis 2010 8:14     Temat postu:

Aktualnie do aku, nawet ten "filtr do CB za 10zł" mam podpięty. Wszystko o kant D rozbić, i tak trzeszczy...

a zestaw to Uniden 510XL (Phill) i antena Presidenta Missouri chyba.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Thomsonicus dnia 18 Lis 2010 8:15 , w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Car Audio i CB Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin