Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
a mi znowu.... -problem z tylną wycieraczką
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Forum ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
AndyP
stary wyjadacz



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 504
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: swarzędz

PostWysłany: 26 Wrz 2007 17:31     Temat postu:

Molossus napisał:
coobek napisał:
HUBERT napisał:
GRZECHu napisał:
obok bezpiecznikow sa jakies niebieskie "pudeleczka" czy jeden z nich to ten przekaznik czy on jest ukryty glebiej?


glebiej szukaj za bezpiecznikami, te niebieskie przekazniki sa od innych rzeczy

Czy widac tutaj gdzies ten magiczny przekaźnik?


Ostatnio cos za długo ma ciche dni Sad
Pomożecie???

Odgrzewam temat i pragnę się podłączyć pod zapytanie
Widać tutaj gdzies ten przekaźnik?
u mnie raz wycieraczka działa raz nie. Zima idzie i nie wiem gdzie to ustrojstwo poszukać. Ma ktoś może jakieś zdjęcie tego skurczybyka?

nie widać. zrobię fotkę, wstawię...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AndyP
stary wyjadacz



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 504
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: swarzędz

PostWysłany: 27 Wrz 2007 18:39     Temat postu:

obiecane foty:
foto1
foto2
przekaźnik jest bardzo nisko, za wiązką - czarny jest madafaka
Wink

PS. zmieniłem tytuł wątku, by the book Cool


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Molossus




Dołączył: 01 Paź 2006
Posty: 248
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 28 Wrz 2007 8:17     Temat postu:

WIELKIE WIELKIE DZIĘKI!!
Uratowałeś mój tylni zderzak Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: 24 Paź 2007 23:19     Temat postu:

HUBERT napisał:
znalazlem przekaznik .czy do przewodu zielono czerwonego (srodkowy na przekazniku) dochodzi wam napiecie?


nie wiem czy jest zielono-czerwony ale ja nie mam napiecia na żadnym styku przekaźnika, oczywiście wycieraczka nie działa.
Przekaźnik podłączony na krótko do akumulatora pstryka czyli jest ok.
Silnik wycieraczki podłączony na krótko do akumulatora też działa.
Nie ma zasilania przekaźnika. Gdzieś przewód musi mieć niekontakt i nie podaje napięcia na dźwignie załączania tylnej wycieraczki od której idzie jeden przewód z kostką 4-ro pinową. Na zadnym pinie nie ma napięcia więc i przekaźnik się nie załącza.
Muszę znaleźć miejsce zasilania ( bezpiecznik ?) tego całego ustrojstwa.
Jak coś odkryjesz, to napisz.
Powrót do góry
zdanek




Dołączył: 04 Lip 2007
Posty: 46
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Krosno Odrzańskie

PostWysłany: 25 Paź 2007 12:29     Temat postu:

U mnie ten przekaźnik pstyka a wycieraczka nie chodzi.
Jak przeczyścić styki w tej kostce?
Bo nie mogę jej z żadnej strony wyjąć Confused
Nie wiem jak Rolling Eyes Próbowałem w rózne strony i tak nie daje rady.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mati1411




Dołączył: 15 Wrz 2007
Posty: 161
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Swarzędz (WLKP)

PostWysłany: 27 Paź 2007 18:10     Temat postu:

W moim Starym nissanie wycieraczka chodziła jak ta lala A teraz w GTI tylko raz dała oznak życia jak ją kupowałem. Teraz trup. Zaraz ide sprawdzić ten przekaźnik cholerny.

EDIT:
No dobra też poprosze o info jak to małe G.. z tamtąd wyciągnąc...


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez mati1411 dnia 27 Paź 2007 18:21 , w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AndyP
stary wyjadacz



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 504
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: swarzędz

PostWysłany: 28 Paź 2007 9:25     Temat postu:

mati1411 napisał:
W moim Starym nissanie wycieraczka chodziła jak ta lala A teraz w GTI tylko raz dała oznak życia jak ją kupowałem. Teraz trup. Zaraz ide sprawdzić ten przekaźnik cholerny.

EDIT:
No dobra też poprosze o info jak to małe G.. z tamtąd wyciągnąc...
przekaźnik ciężko wyłazi, trzeba przytrzymać podstawę przy wyciąganiu. Jego samego nie udało mi się otworzyć, przeczyściłem jego styki poprostu.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Forum ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin