Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Napięcie alternatora !!!

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Forum ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mloody82




Dołączył: 25 Sty 2007
Posty: 424
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Jedlicze B
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 14 Cze 2007 12:14     Temat postu: Napięcie alternatora !!!

Szanowni koledzy i koleżanki, mam do was wielką prośbę:
Czy możecie sprawdzić jakie macie napięcie na akumulatorze przy zapalonym silniku ze światłami, u mnie jest 14,00 V a bez świateł 14,10 V zarówno na wolnych jak i na większych obrotach.
Nie wiem jakie powinno być a właśnie dałem alternator do regeneracji i chcę sprawdzić czy oby nie zostałem zrobiony w lewo.Poprzednio było ok 13,10 V
Z góry dziękuje.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gruby




Dołączył: 07 Lut 2007
Posty: 383
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 14 Cze 2007 12:53     Temat postu:

ja ma 14,30v bez swiatel.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mloody82




Dołączył: 25 Sty 2007
Posty: 424
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Jedlicze B
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 15 Cze 2007 14:47     Temat postu:

No nie wierzę.Tylko jedna osoba posiada miernik Sad
Liczę na kilka pomiarów proszę was to nie zajmuję wiele czasu.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
misza




Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 220
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Głuchołazy/Opolskie

PostWysłany: 15 Cze 2007 15:49     Temat postu:

witam ja na zapalonym mam 14.36 a na zgaszonym 13 z groszami

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mloody82




Dołączył: 25 Sty 2007
Posty: 424
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Jedlicze B
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 15 Cze 2007 21:33     Temat postu:

Koleś który regenerował mi alternator odwalił niezłą lipę.Dziś ładowanie spadło do 12,80 tragedia... od momentu wstawienia miał ok 14,00 czyli już miał za mało, ale z dnia na dzień ładowanie spadało mniej więcej o jeden V.Dzwoniłem i już umówiłem się na poprawkę.Dziękuje za pomoc,teraz wiem jakie powinno być i nie dam sie zrobić w balona.
Pozdro


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gruby




Dołączył: 07 Lut 2007
Posty: 383
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 03 Lip 2007 8:19     Temat postu:

ile zaplaciles za regeneracje?? bo mi padl chyba alternator??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mloody82




Dołączył: 25 Sty 2007
Posty: 424
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Jedlicze B
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 03 Lip 2007 20:57     Temat postu:

300 zeta za cały nowy środek, została ze starego tylko obudowa.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawel_316




Dołączył: 30 Gru 2006
Posty: 395
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 12 Maj 2008 11:02     Temat postu:

ja chyba też dałem do takich "mechaników", niecałe pół roku temu padł mi alternator - dałem do naprawy - wymienili mi szczotki i coś tam jeszcze nie pamietam. Od kilku dni mam akcje typu - ładowanie rzędu 10-11V na pracującym silniku, a jak go zgaszę to spada mi powoli do 5-6V no chyba ze odłącze kleme od aku - wtedy rośnie na aku do jakiegoś momentu.

Spotkaliście sie z czymś takim ? znowu padł alternator ? może regulator napięcia ?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lukkil




Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 161
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Grodzisk Mazowiecki
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 12 Maj 2008 11:57     Temat postu:

ja obstawiam regulator napiecia.
pozdro


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawel_316




Dołączył: 30 Gru 2006
Posty: 395
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 12 Maj 2008 13:22     Temat postu:

a gdzie dokładnie jest ten regulator napięcia ? bo tak pobierznie ogladałem to wczoraj i nie widziałem tam nic takiego - on jest jakiś wewnętrzny ? . Skomplikowana jest jego wymiana ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Forum ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin