Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Nie ma ładowania ale...

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Forum ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Plebanoo




Dołączył: 29 Cze 2007
Posty: 104
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: 20 Lis 2007 23:31     Temat postu: Nie ma ładowania ale...

Witam! Mam kłopocik, nie ładuje mi sie aku. Kontrolaka od ładowania sie nie swieci (ale działa) Jak myslicie co jest....moze na pasku sie slizga???

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rz




Dołączył: 14 Gru 2006
Posty: 1324
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 20 Lis 2007 23:47     Temat postu:

chyba wlasnie jak sie kontrolka swieci to nie laduje, a jak nie laduje to alternator do wymiany/regeneracji

pzdr
rz


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Plebanoo




Dołączył: 29 Cze 2007
Posty: 104
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: 20 Lis 2007 23:49     Temat postu:

Noo własnie a umnie sie nie swieci i nie ładuje...a kontrolaka jest sprawna Confused:

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
red_shogun
stary wyjadacz



Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 2360
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 21 Lis 2007 10:48     Temat postu:

Plebanoo napisał:
Noo własnie a umnie sie nie swieci i nie ładuje


Ale w czym Ci mamy pomóc?
Skoro się nie świeci to ładuje, skoro się świeci to nie ładuje jak rz był łaskaw wyżej napisać, to tyle jeśli kierować się tym co mówi kontrolka.
Chyba że w inny sposób sprawdziłeś to że Ci nie ładuje, więc temat sprowadza się również do tego o czym wspomniał rz - nowy alternator, ewentualnie "szczotkowanie", bo o pasku już wspomniałeś więc mniemam że temat został przez Ciebie już sprawdzony i ta ewentualność wykluczona

Plebanoo napisał:
...a kontrolaka jest sprawna Confused:


A to my Ci mamy odpowiedzieć czy Twoja kontrolka jest sprawna? Shocked


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kpi




Dołączył: 27 Sie 2006
Posty: 498
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 21 Lis 2007 11:06     Temat postu: Re: Nie ma ładowania ale...

Plebanoo napisał:
Mam kłopocik, nie ładuje mi sie aku. Kontrolaka od ładowania sie nie swieci (ale działa) Jak myslicie co jest....moze na pasku sie slizga???

Jakby się ślizgało to by się paliła albo chociaż migała czasem kontrolka.
Ja stawiam na alternator. Tam jest taka płytka gdzie są jakieś 3 diody/mostki czy coś tam. Pewnie któryś się przepalił.

PS Zakładam że sprawdziłeś że nie ma gdzieś zwarcia i "upływu prądu"?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Plebanoo




Dołączył: 29 Cze 2007
Posty: 104
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: 21 Lis 2007 11:14     Temat postu:

kpi dzieki za rzeczowa odpowiedzx!!!! Czyjest zwarcie nie sprawdzałem a jest to mozliwe bo miałem alerm zakładany i mogli cos popie...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Forum ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin