Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
PROBLEM ??? coś strzela...

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Forum ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kwi@t
Gość






PostWysłany: 23 Lut 2008 16:26     Temat postu: PROBLEM ??? coś strzela...

Witam
Ostatnio pojawił mi się następujący problem:
Przy ostrzejszym ruszeniu kiedy układ napędowy jest mocno obciążony potrafi mi coś "strzelić" przy lewym przednim kole, taki podobny dźwięk do przegubu ale to samo dzieje się jak gwałtownie zahamuje... Czy to może być przegub? czy może coś innego?
Tak czy siak wybieram się żeby to zrobić w najbliższym czasie ale nie wiem co to może być. Tak jakby coś się przemieszczało podczas ruszenia i podczas gwałtownego hamowania ale na boki auta nie ciągnie... hmmm

Jakieś pomysły, rady?
Co to może być?
Powrót do góry
marthen
junior admin



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 1530
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Tychy

PostWysłany: 23 Lut 2008 18:11     Temat postu: Re: PROBLEM ??? coś strzela...

Kwi@t napisał:
Jakieś pomysły, rady?
Co to może być?

Poduszka pod silnikiem?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
obserVator
stary wyjadacz



Dołączył: 01 Sty 2007
Posty: 677
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zawiercie <@> Śląsk
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 23 Lut 2008 18:32     Temat postu: Re: PROBLEM ??? coś strzela...

Kwi@t napisał:
Witam
Ostatnio pojawił mi się następujący problem:
Przy ostrzejszym ruszeniu kiedy układ napędowy jest mocno obciążony potrafi mi coś "strzelić" przy lewym przednim kole, taki podobny dźwięk do przegubu ale to samo dzieje się jak gwałtownie zahamuje... Czy to może być przegub? czy może coś innego?
Tak czy siak wybieram się żeby to zrobić w najbliższym czasie ale nie wiem co to może być. Tak jakby coś się przemieszczało podczas ruszenia i podczas gwałtownego hamowania ale na boki auta nie ciągnie... hmmm

Jakieś pomysły, rady?
Co to może być?


Mam podobne odczucia i podejrzewam, że to będzie łącznik stabilizatora ( w moim przypadku prawy - z tych okolic słyszę stuk puk przy skręconym kole w momencie ruszania/zatrzymania ). Lewy wymieniałem 1 tys km temu więc stawiam na to, no chyba, że to może być końcówka drążka kierowniczego, ale te mam obie wyruch...e a słyszę ten stuk tylko z lewej strony.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kwi@t
Gość






PostWysłany: 23 Lut 2008 19:05     Temat postu:

No nad poduszką też się zastanawiałem...
Co do złącznika to nie wiem, może padł, prawy miałem wymieniony więc może padł lewy...
Powrót do góry
Kwi@t
Gość






PostWysłany: 01 Maj 2008 14:58     Temat postu:

wymieniłem 2 przednie wahacze i lewy łącznik stabilizatora
pomogło, teraz autko prowadzi się super i nic nie strzela, ustały mi nawet drgania kierownicy które miałem przy wyższych prędkościach
Powrót do góry
gem




Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 870
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: Wroclove
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 01 Maj 2008 19:33     Temat postu:

to już mogłeś i prawy łącznik wymienić Wink...majątku nie kosztują Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kwi@t
Gość






PostWysłany: 01 Maj 2008 20:28     Temat postu:

gem napisał:
to już mogłeś i prawy łącznik wymienić Wink...majątku nie kosztują Wink

no całe 30zł
prawy wymieniałem rok temu więc jest raczej dobry a stukało mi cos z lewej...
Powrót do góry
Quattro




Dołączył: 14 Paź 2007
Posty: 810
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Toruń
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 01 Maj 2008 23:47     Temat postu:

wahacz Ci tlukl zapewne na sworzniu zwrotniczym

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Forum ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin