Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
problem powypadkowy :((((

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Forum ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: 15 Cze 2007 12:02     Temat postu: problem powypadkowy :((((

witam, mamy maly problem z nissanem 100nx po kolizji.
blacharsko juz naprawiliśmy ale okazało się,że teraz po uderzeniu w przód nie działają przednie:

- światła mijania, światła długie
- prawy boczny migacz
- wycieraczki przednie
- spryskiwacz
- akumulator sie co chwila rozładowuje, ładowaliśmy go kilka godzin, na drugi dzień był pusty a wcześniej bezproblemu chodził

wszystko co tylne to dziala Wink

orientuje się ktoś co się mogło stać? czy nissan ma jakiś wyłącznik powypadkowy? albo zna ktoś kogoś w okolicach Kostuchna, Piotrowice, Ligota , podlesie (Katowice) kto się na tym zna?
Powrót do góry
Brzozka




Dołączył: 29 Lip 2006
Posty: 117
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Lublin

PostWysłany: 15 Cze 2007 13:25     Temat postu:

podjedz do pierwszego lepszego elektryka bo pewnie kable nie sa popodlaczane albo podlaczone sa zle

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
iro




Dołączył: 10 Maj 2006
Posty: 496
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków

PostWysłany: 15 Cze 2007 14:55     Temat postu:

jak aku sie rozladowuje to znaczy ze pewnie masz zwarcie w instalacji co za tym idzie pewnie te kable sa pourywane i robia zwarcie proponuje to co kolega wyzej

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Seba




Dołączył: 06 Maj 2006
Posty: 797
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Lublin
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 15 Cze 2007 16:27     Temat postu:

też stawiam na zwarcie na kablach. aku jeśli często pada i nie działa ci część elektryki sugeruje właśnie na to.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Brzozka




Dołączył: 29 Lip 2006
Posty: 117
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Lublin

PostWysłany: 15 Cze 2007 16:43     Temat postu:

a czy przy zwarciu nie powinno palic bezpiecznikow? kierunkowskazy sa na jednym bezpieczniku a jak jeden z nich dziala to stawialbym raczej na zle podlaczenie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ged




Dołączył: 21 Maj 2007
Posty: 423
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: 15 Cze 2007 17:30     Temat postu:

Brzozka napisał:
a czy przy zwarciu nie powinno palic bezpiecznikow? kierunkowskazy sa na jednym bezpieczniku a jak jeden z nich dziala to stawialbym raczej na zle podlaczenie

Chyba, że zwarcie robi się przed bezpiecznikami, to ich nie wywali.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Seba




Dołączył: 06 Maj 2006
Posty: 797
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Lublin
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 15 Cze 2007 19:15     Temat postu:

Ged napisał:
Brzozka napisał:
a czy przy zwarciu nie powinno palic bezpiecznikow? kierunkowskazy sa na jednym bezpieczniku a jak jeden z nich dziala to stawialbym raczej na zle podlaczenie

Chyba, że zwarcie robi się przed bezpiecznikami, to ich nie wywali.
dokładnie. przebicie może być wcześniej i bezpiecznika to nie rusza. on się zajmuje prądem jaki biegnie kablem przez niego- przy większym napięciu się pali. ale jeśli prąd ma 'ujście' gdzieś wcześniej to bezpieczniki są całe [może nie dochodzić do nich prąd albo jakiś szczątkowy jedynie]. jeżeli jeden kierunek działa a oba są na jednym bezpieczniku to zwarcie musi być na kablu jednego kierunku gdzieś przed bezpiecznikiem. ja ci mówię- gdzieś kable puszczają. nie wiem jak w setce są położone ale może te od tych rzeczy które ci nie działają idą gdzieś razem, gdzie po uderzeniu zostały poprzerywane.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Rav




Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 230
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa - Bielany

PostWysłany: 16 Cze 2007 1:42     Temat postu:

Seba proszę Cię weź przeczytaj co napisałeś i powiedz czy w to wierzysz. Widziałeś w jakimś samochodzie żeby np.tylny kierunek był na innym bezpieczniku niż np.boczny? Twój post w niczym nie pomoże a poplątać ma szansę Wink bez obrazy dla autora.

Co do tematu, rozumiem że dzwonek był w przód bardziej w prawo a tam znajduje się zbiorniczek spryskiwaczy. Niedziałające wycieraczki i spryskiwacze to na bank niepodłączone przewody, które do niego dochodzą. Kierunek i światła to jakaś bzdura z niedochodzącym prądem - jak wyżej wizyta u elektryka 15minut i po problemie


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
iro




Dołączył: 10 Maj 2006
Posty: 496
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków

PostWysłany: 16 Cze 2007 12:20     Temat postu:

najprostszym sprawdzeniem spryskiwacza jest jego wlaczenie i suchac czy papka chodzi jesli nie to jest nie potpieta i stad wynika problem

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Seba




Dołączył: 06 Maj 2006
Posty: 797
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Lublin
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 16 Cze 2007 13:04     Temat postu:

Rav napisał:
Seba proszę Cię weź przeczytaj co napisałeś i powiedz czy w to wierzysz. Widziałeś w jakimś samochodzie żeby np.tylny kierunek był na innym bezpieczniku niż np.boczny? Twój post w niczym nie pomoże a poplątać ma szansę Wink bez obrazy dla autora.
dobra nie pisałem tego na trzreźwo i robiłem to w biegu Sad nie no nie widziałem. no ale popatrz- szybko pada akumulator, więc ja bym nie był taki przekonany o tym że kable są całe. no chyba że to wina źle dopiętych klem na aku i nie powinno sie łączyć tych rzeczy.
a może kierunek nie działa bo się żaróweczka spaliła? Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ged




Dołączył: 21 Maj 2007
Posty: 423
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: 16 Cze 2007 16:38     Temat postu:

tydzień po kupnie swojej 100-ki miałem dziwny przypadek.
zniknęło podświetlenie zegarów, obie postojówki i lewa mijania

1.
wymieniłem bezpiecznik
podświetlenie zegarów już działało

2.
po paru dniach dostałem się do lewej lampy (ciasno tam Wink )
obie żarówki przepalone (mijania i postojówka)

3.
odnośnie prawej postojowki nie bylem pewien, bo niektóre auta mają tylko lewa
dla sprawdzenia zerknąłem na żarówkę
oczywiście ze przepalona, wiec wymieniłem

Tak więc to nie była jedna usterka, a 3. w sumie 4 Wink
1. bezpiecznik
2. żarówka mijania
3. 4. postojówki

Może tutaj też parę rzeczy się zkrzaczyło i dlatego tak to wyglada.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Forum ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin