Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problem z temperaturą

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Forum ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pawel18PL
stary wyjadacz



Dołączył: 09 Wrz 2007
Posty: 821
Przeczytał: 13 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Klimontów
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 05 Sie 2008 13:23     Temat postu: Problem z temperaturą

Witam jak w temacie.Po ostatniej wymianie cieczy chłodzącej pojawił się problem ponieważ wskaźnik nie dochodzi do połowy niemal idealnie jak wcześniej tylko zatrzymuje się nieco wcześniej oraz w chwili wjechania w jakąś dziurę albo w ogóle jechania po jakiś nierównościach dziwnie skacze w stronę nie przegrzania tylko zimnego silnika. Ciecz wymieniona zgodnie z manualem czyli zlanie starej cieczy zalania nowa ciecz aż do pojawienia się cieczy z śruby odpowietrzającej koło termostatu(to chyba ta) zapalenie silnika zwiększenie obrotów itd itd jak jest napisane w "Sam naprawiam" Na szybkości nagrałem fonem film sorki za jakość i to że mi ręka lata ale musiałem to zrobić jak jadę po jakiejś kiepskiej drodze. Mam nadzieje że w miare po ludzku to napisałem liczę na waszą pomoc Wink
Kod:
http://www.youtube.com/v/Hi3wbYM3djE


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pawel18PL
stary wyjadacz



Dołączył: 09 Wrz 2007
Posty: 821
Przeczytał: 13 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Klimontów
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 07 Sie 2008 21:21     Temat postu:

Spokojnie nie rwijcie sie do pomocy bo grad postów napisaliście i nie nadążam czytać ;]

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kwi@t
Gość






PostWysłany: 07 Sie 2008 21:38     Temat postu:

U mnie po wymianie czujnika temp tez wsazówka zatrzymuje się niespełna na połowie i wszystko jest OK. Jakieś 1,5 roku już tak pomykam i nic się nie dzieje.

Co do tego trzęsienia to nie wiem, tego u mnie nie ma ale ja mam wskaźniki w poziomie (po lifcie).
Powrót do góry
Kwi@t
Gość






PostWysłany: 07 Sie 2008 21:38     Temat postu:

U mnie po wymianie czujnika temp tez wsazówka zatrzymuje się niespełna na połowie i wszystko jest OK. Jakieś 1,5 roku już tak pomykam i nic się nie dzieje.

Co do tego trzęsienia to nie wiem, tego u mnie nie ma ale ja mam wskaźniki w poziomie (po lifcie).
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Forum ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin