Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
W czasie jazdy zgasło wszystko i... "dupa" :(
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Forum ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
DVD




Dołączył: 30 Gru 2006
Posty: 129
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kielce
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 09 Wrz 2008 12:51     Temat postu:

Panowie wcisniecie pedalu gazu przed odpaleniem badz w trakcie w wersji gaznikowej DS nie jest zadnym udziwnieniem. Poprostu tam jest ssanie pol automatyczne i trzeba wcisnac gaz aby zapadka zlapala mechanizm ssania na zimnym silniku. Tak powinno byc.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ikar




Dołączył: 22 Sie 2008
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Łomża
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 09 Wrz 2008 14:00     Temat postu:

no dobra w porządku ale czemu gaśnie nawet czasami jak stoję na światłach to obroty spadają na bardzo niskie tak jak by miał zgasnąć nie wiem czy to jest normalne??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zwoli




Dołączył: 03 Lis 2007
Posty: 315
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kowalewo Pomorskie k.Torunia

PostWysłany: 09 Wrz 2008 17:33     Temat postu:

DVD napisał:
Panowie wcisniecie pedalu gazu przed odpaleniem badz w trakcie w wersji gaznikowej DS nie jest zadnym udziwnieniem. Poprostu tam jest ssanie pol automatyczne i trzeba wcisnac gaz aby zapadka zlapala mechanizm ssania na zimnym silniku. Tak powinno byc.



Jak wieczorkiem zgaszę auto na lpg a rano chcę odpalić na benzynie gdy jest np. zimno to też wciskam pedał gazu z 3 razy, lecz i tak nie odpali odrazu i musze pokręcić z 3 razy rozrusznikiem po ok 3 sek. Istnieje możliwosć by szybciej go odpalić na tej benzynie ? "Pompowac" więcej niz te 3 razy? Robic to przed włączonym zapłonem czy to bez różnicy ?


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Zwoli dnia 09 Wrz 2008 17:34 , w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Luki




Dołączył: 17 Maj 2006
Posty: 336
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Oppland (N)

PostWysłany: 09 Wrz 2008 20:44     Temat postu:

ikar napisał:
no dobra w porządku ale czemu gaśnie nawet czasami jak stoję na światłach to obroty spadają na bardzo niskie tak jak by miał zgasnąć nie wiem czy to jest normalne??


..bo masz nieszczelny układ podciśnienia, który wciąga "lewe" powietrze...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
DVD




Dołączył: 30 Gru 2006
Posty: 129
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kielce
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 10 Wrz 2008 5:47     Temat postu:

Zgadza sie, musicie przejzec wezyki podcisnienia czy nie sa popekane czy sie nie zsunely z kruccow tak jak napisal Luki.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ikar




Dołączył: 22 Sie 2008
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Łomża
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 10 Wrz 2008 7:16     Temat postu:

Cytat:
..bo masz nieszczelny układ podciśnienia, który wciąga "lewe" powietrze...



jesteś genialny Luki Very Happy właśnie tylko mi nie pasuje dźwięk jakby zasysało powietrze bylem u mechanika mówił ,że jest ok sprawdzał mój ojciec mówił że jest ok że to zasysa z gaźnika a mi nie pasuje bo tak jak bym włączył odkurzacz z lewej strony :/ Czy był już jakiś topik poświęcony wymianie przewodów podciśnienia?? Czy nieszczelny układ podciśnienia ma wpływ na spalanie?? Które to są przewody od podciśnienia?? Czy ktoś już wymieniał przewody od podciśnienia?? I jakie wymiary mają te przewody??


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez ikar dnia 10 Wrz 2008 7:16 , w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Luki




Dołączył: 17 Maj 2006
Posty: 336
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Oppland (N)

PostWysłany: 10 Wrz 2008 9:29     Temat postu:

ikar napisał:
Cytat:
..bo masz nieszczelny układ podciśnienia, który wciąga "lewe" powietrze...



jesteś genialny Luki Very Happy właśnie tylko mi nie pasuje dźwięk jakby zasysało powietrze bylem u mechanika mówił ,że jest ok sprawdzał mój ojciec mówił że jest ok że to zasysa z gaźnika a mi nie pasuje bo tak jak bym włączył odkurzacz z lewej strony :/ Czy był już jakiś topik poświęcony wymianie przewodów podciśnienia?? Czy nieszczelny układ podciśnienia ma wpływ na spalanie?? Które to są przewody od podciśnienia?? Czy ktoś już wymieniał przewody od podciśnienia?? I jakie wymiary mają te przewody??


Ikar, gaźnik ma zasysać powietrze (w ten sposób tworzy się podciśnienie w układzie) - problem w tym,że zasysa też w miejscach, w których zasysać nie powinien. Tak, były topiki na ten temat - skorzystaj z opcji "szukaj"i tak, ma wpływ na spalanie. Tak, ja wymieniałem - robię to co 3 lata. Wymiary: ściągnij jeden przewód ,przytnij końcówkę (która jest prawdopodobnie odkształcona) i zmierz.. ze zmierzeniem długości chyba nie będziesz mieć problemu?


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Luki dnia 10 Wrz 2008 9:31 , w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ikar




Dołączył: 22 Sie 2008
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Łomża
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 10 Wrz 2008 9:45     Temat postu:

no masz racje ale to chodzi o te cienkie przewodziki?? Tak nie będzie problemu, a powiedz mi bo wcześniej pisałem i ktoś mi odpisał że te przewody mają 3,2 mm chciałem wstawić silikonowe przewody ale one maja 3 mm i nie wiem czy da się naciągnąć czy nie?? a jaką długość bo czytałem i mają podobno 4 metry łączna długość a te przewody to:

http://allegro.pl/item418814996_samco_przewod_podcisnienia_3_mm_samco_od_re5pect.html

co sądzisz o nich??


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez ikar dnia 10 Wrz 2008 9:46 , w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AMONe




Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 167
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Szczecin
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 10 Wrz 2008 12:34     Temat postu:

widze temat zmienił już temat napisze tyle że było zwarcie w instalacji bezpieczników i dlatego wywalało bezpieczniki... już jest wszystko ok

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zwoli




Dołączył: 03 Lis 2007
Posty: 315
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kowalewo Pomorskie k.Torunia

PostWysłany: 10 Wrz 2008 13:58     Temat postu:

Panowie to co z tym pompowaniem Razz ?? Jak napisałem wyzej.. ;]

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rado82




Dołączył: 26 Lis 2006
Posty: 34
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wysokie Mazowieckie

PostWysłany: 20 Wrz 2008 0:01     Temat postu:

witam ,ja mam taka sutuacje ze teraz wracalem do domu i nagle w czasie jazdy zgaslo mi podswietlenie zegarow, przelacznikow (te od nawiewow) i popielniczki,wszystko inne dziala : swiatla,radio,kontrolki, mial ktos cos takiego ??/

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AMONe




Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 167
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Szczecin
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 20 Wrz 2008 9:05     Temat postu:

bezpiecznik w kolanach kierowcy (pierwszy z lewej strony 10A)...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rado82




Dołączył: 26 Lis 2006
Posty: 34
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wysokie Mazowieckie

PostWysłany: 20 Wrz 2008 18:27     Temat postu:

co do bezpiecznika to juz doszedlem ale nadal jest to samo ,spalilo 15 odrazu jak pzrekrecilem swiatla i nawet 25 zjaralo ,wylalem nawet zarowki postojowe i nic.tylko to mi sie udalo zobaczyc i niemam pojecia co to moze byc../

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez rado82 dnia 20 Wrz 2008 18:28 , w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Forum ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin