Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Wsteczny padł

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Forum ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: 21 Lut 2008 16:18     Temat postu: Wsteczny padł

Dziś padł mi wsteczny od tak. Nie było słychać żeby coś zazgrzytało czy cos jedynie wcześniej nie zawsze mi od razu wchodził, ale wystarczyło ze trochę podjechałem do przodu i załapywał. Inne biegi chodzą idealnie. Co to może być?.
Powrót do góry
Cieszyn




Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 640
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Sosnowiec / Kraków

PostWysłany: 21 Lut 2008 23:10     Temat postu:

Myślę, że to może być zepsuty wsteczny.



Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
red_shogun
stary wyjadacz



Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 2360
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 21 Lut 2008 23:13     Temat postu:

Cieszyn napisał:
Myślę, że to może być zepsuty wsteczny.
Wink


Laughing <lol> <tarza się z brechtu> Laughing sorry za off topa


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Andrych




Dołączył: 22 Maj 2007
Posty: 261
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Jadów (okolice W-wy)

PostWysłany: 21 Lut 2008 23:43     Temat postu:

Piątka też bez problemu działa?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: 22 Lut 2008 17:49     Temat postu:

Tak reszta chodzi miodzio.
Powrót do góry
kipa19




Dołączył: 05 Mar 2011
Posty: 35
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kępice/Słupsk
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 25 Lis 2011 17:22     Temat postu:

Witam sorry ze odkopuje temat ale mam poważny problem,
przed chwilą także mi padł wsteczny , wgl nie mogę go wrzucić, inne biegi chodzą elegancko,
proszę o w miarę szybką pomoc co może być przyczyną


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
nismojoe
stary wyjadacz



Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 1564
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Poznań
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 25 Lis 2011 17:45     Temat postu:

jedyne co pamiętam to to , że trzeba lekko podjechać do przodu i wtedy wsteczny wchodził gładko,
zmieniałeś kiedyś olej w skrzyni ?
jeśli w ogóle nie wchodzi to przyczyną będzie leciwa skrzynia - prawdopodobnie zepsuła się jakaś prowadnica/ synchronizator


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kipa19




Dołączył: 05 Mar 2011
Posty: 35
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kępice/Słupsk
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 25 Lis 2011 20:03     Temat postu:

Auto kupiłem trochę ponad pół roku temu i nie zmieniałem oleju w skrzyni, wgl nie było żadnych problemów i nagle po prostu przestał działać. Próbowałem na siłę ale nie da rady, nie mam pojęcia Sad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bartik




Dołączył: 15 Wrz 2010
Posty: 327
Przeczytał: 18 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków

PostWysłany: 25 Lis 2011 20:36     Temat postu:

U mnie, też czasami nie chce wskoczyć wsteczny, aby nie robić tego na siłę wrzucam obojętne jaki bieg np. 4 i wracam do wstecznego, zawsze działa (nie trzeba podjeżdżać).

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
nismojoe
stary wyjadacz



Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 1564
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Poznań
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 25 Lis 2011 23:02     Temat postu:

a zobacz na kanale czy wszystkei śruby skrzyni sa dobrze przykręcone

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kipa19




Dołączył: 05 Mar 2011
Posty: 35
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kępice/Słupsk
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 27 Lis 2011 12:55     Temat postu:

Z tego co zauważyłem, to jest tak jakby była cały czas włączona ta blokada że nie można z 5 biegu na wsteczny wbić, i tak jest cały czas.
Próbowałem podjeżdżać do przodu i nic to nie dało.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Excallibur




Dołączył: 30 Cze 2008
Posty: 376
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Świdnik
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 27 Lis 2011 16:16     Temat postu:

czujnik biegu wstecznego. sprawdz moze sie urwal kabelek.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kipa19




Dołączył: 05 Mar 2011
Posty: 35
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kępice/Słupsk
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 28 Lis 2011 12:36     Temat postu:

A gdzie jest ten czujnik?? I jaki kabelek mógł się urwać?

Patrzałem pod autem niby wszystkie śruby są przykręcone i nie widziałem żadnego urwanego kabelka przy skrzyni


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez kipa19 dnia 28 Lis 2011 15:31 , w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bożydar




Dołączył: 24 Lis 2011
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kutno

PostWysłany: 02 Gru 2011 16:06     Temat postu:

Spróbuj jescze razy wysprzęglić przy wrzucaniu biegu. Sprawdź też olej.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kipa19




Dołączył: 05 Mar 2011
Posty: 35
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kępice/Słupsk
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 04 Gru 2011 22:45     Temat postu:

Nie wiem jak to możliwe ale jakimś cudem zaczęło działać, wsteczny wskakuje normalnie,
ale bd musiał chyba sprawdzić olej bo jak patrzałem od spodu to między skrzynią a silnikiem poci się od oleju także może być mało.
Mam pytanko jak sprawdzić stan oleju i ew jak go dolać.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Forum ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin