Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Car Audio
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Off-Topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Prex




Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 473
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Bytom

PostWysłany: 23 Gru 2005 19:52     Temat postu:

chrosta napisał:
Witam! radio zakupiłem JVC kd-sh77R, głośniki mam w przednich drzwiach MAgnat 165mm z gwizdkami tube JBL 500w, do 2tyg zakupuje wzmacniacz, potrzebebuje kogos kto sie na tym zna i poradzi mi nad tym jak to podłonczyc, do radia poprowadzic tez kabel z akumulatora? do wzmacniacza? przednie głosniki chce podłonczyc pod wzmacniacz jak to ustawic zeby ich nie spalic?? a jak tube??


pozdrawiam


Witam, moge postarac sie cos doradzic szanownemu koledze. Do wzmacniacz na bank proponuje poprowadzic osobny kabel z akumulatora, ale z bezpiecznikiem!! Jezeli chodzi o zasilanie radia, to tez mozesz ciagnac osobny kabel, chociaz nie koniecznie (ja akurat nie mam), jednak jezeli sie na to zdecydujesz to tez z bezpiecznikiem. Teraz tak, zalezy ilo kanalowy wzmacniacz kupisz i jakiej mocy. Do takiego rozwiazania proponuje jakas 4-kanalowke. W takim przypadku podlaczasz glosniki pod 2 kanaly, a pozostale 2 mostkujesz i tube podpinasz, chyba ze to bedzie za duza moc jak na tube, to podepnij tube pod jeden kanal, ale zostanie Ci wtedy jeden wolny. Jezeli nie chcesz nic popalic, to najprosciej patrzec po mocy w RMS'ie, tak zeby nie przekroczyla mocy glosnikow i tuby. Jak sie na jakis wzmacniacz zdecydujesz to napisz jaki to jest to sie pomysli dokladniej.
Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Rav




Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 230
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa - Bielany

PostWysłany: 23 Gru 2005 20:43     Temat postu:

Co do przewodów zasilających piec, proponuje żeby zarówno plus(bezpiecznik max.30cm od baterii) jak i minus pociągnąć z akumulatora. Koniecznie 4kanały: 2 na przód i 2 mostek w 1 + filtr dolnoprzepustowy.

Jak podłączyć żeby się nic nie spaliło?
Na wzmacniaczu powinieneś mieć płynną regulację wzmocnienia - osobno przód(2kanały) i tył(też dwa - u Ciebie jeden, bo będziesz miał mostek). Jest wiele szkół co kiedy dobrze a co kiedy bezpiecznie gra, najprościej ustawić poziom głośności w radiu na 2/3 skali i bawimy się poziomem wzmocnienia przodu i tyłu w piecyku - tutaj pomoże ucho.

P.S. Wszelkie próby 'szukania sceny' z uruchomionym silnikiem, jak samochód rzadko jeździ to w 2minuty rozładujesz baterię a chyba tak jest z Twoim autem. Good luck


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: 23 Gru 2005 22:01     Temat postu:

a te przednie głosniki i tweekery dawac przed zwrotnice?? mam zwrotnice MAC AUDI z kompletu tego magnata ma 3 drozna, ma wyjscie na niskie, srednie i wysokie tony i myslałem zeby te 165 dac na srednie, i tweekery na wysokie, i te zwrotnice do wzmaka co o tym myslicie??
Powrót do góry
Rav




Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 230
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa - Bielany

PostWysłany: 23 Gru 2005 22:21     Temat postu:

chrosta napisał:
a te przednie głosniki i tweekery dawac przed zwrotnice?? mam zwrotnice MAC AUDI z kompletu tego magnata ma 3 drozna, ma wyjscie na niskie, srednie i wysokie tony i myslałem zeby te 165 dac na srednie, i tweekery na wysokie, i te zwrotnice do wzmaka co o tym myslicie??


Zwrotnice Mac Audio z kompletu Magnat'a? Rozwioń myśl - to są zwrotnice aktywne(musisz do nich doprowadzić napięcie?)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: 23 Gru 2005 22:48     Temat postu:

nie wiem czy to komplet ale było to zamontowane na połce w omedze jaką przywieźlismy z Niemiec, do zwrotnicy dochodzi kabel sygnałowy a rozdziela sie na nieskie, srednie i wysokie tony.
Powrót do góry
Gościu




Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 982
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa-Bemowo

PostWysłany: 25 Gru 2005 12:28     Temat postu:

no to podłacz te magnay pod tony srednie a gwizdki pod wysokie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: 27 Gru 2005 17:50     Temat postu:

siema znow problem, a mianowicie w moim aucie sa jakies oryginalne kostki "podobne" do iso ale to nie iso, i jest ich 3, wyglada mi to na oryginał miał kiedys ktos takie cos?? chodzi mi o schemat bo tak sa kable same fioletowe, fioletowo-białe itd. Robił ktos cos z tym?
Powrót do góry
Rav




Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 230
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa - Bielany

PostWysłany: 27 Gru 2005 18:21     Temat postu:

chrosta napisał:
siema znow problem, a mianowicie w moim aucie sa jakies oryginalne kostki "podobne" do iso ale to nie iso, i jest ich 3, wyglada mi to na oryginał miał kiedys ktos takie cos?? chodzi mi o schemat bo tak sa kable same fioletowe, fioletowo-białe itd. Robił ktos cos z tym?


Ja miałem ISO i to wygląda na oryginał


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gościu




Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 982
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa-Bemowo

PostWysłany: 27 Gru 2005 19:03     Temat postu:

ja mialem gołe kable , znaczy kolorowe i jakies 2-3 godzinki dochodziłem :p co jest od czego

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: 27 Gru 2005 19:39     Temat postu:

to co masz u siebie to chyba standard w nissanie - podalem rocznik i po wydaniu 10 zeta otrzymalem przejsciowke na iso wiec nie jest to jakies nietypowe - polecam wizyte u instalatora
Powrót do góry
SEBOL_MKS
stary wyjadacz



Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 573
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Police

PostWysłany: 04 Sty 2006 23:11     Temat postu:

Montował może ktoś z Was głośniki 6x9' w standardowe miejsce na głośniki przy tylnej kanapie? Podejdą w te miejsce 6x9'?

Mam do kupienia "jajka" JBL gto936e po dobrej cenie i się zastanawiam gdzie je wsadzić ...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gościu




Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 982
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa-Bemowo

PostWysłany: 05 Sty 2006 0:37     Temat postu:

tam wchodza tylko 135mm

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
SEBOL_MKS
stary wyjadacz



Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 573
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Police

PostWysłany: 05 Sty 2006 1:16     Temat postu:

Tak na pierwszy rzut oka tak myślałem, że będzie problem ze wsadzeniem tam 6x9'
Gdzie je moge zamontować jeszcze oprócz tylnej półki? Macie jakieś pomysły? Pochwalcie się gdzie macie wsadzone "jajka" w swoich nyskach.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gościu




Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 982
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa-Bemowo

PostWysłany: 05 Sty 2006 3:29     Temat postu:

z przodu ale 4x6 :p

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Prex




Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 473
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Bytom

PostWysłany: 05 Sty 2006 10:40     Temat postu:

Niestety sadze ze zostaje tylko tylna polka, ewentualnie dorobienie profili w drzwiach. Confused

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Off-Topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 3 z 9

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin