Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
wyswietlacz biegów
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Off-Topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
elektronik19




Dołączył: 06 Kwi 2006
Posty: 109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Opole

PostWysłany: 01 Mar 2007 21:17     Temat postu: wyswietlacz biegów

siedziałem i myslałem co by tu zrobic zeby sie wyróżnic. no i wpadłem na pomysł i zrobiłem wyswietlacz do biegów na atmelu moze ktos jest zainteresowany.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
X(iksel)L




Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 313
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: GRu city--Grudziadz

PostWysłany: 01 Mar 2007 21:20     Temat postu:

zaprezentujesz jak dziala??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
elektronik19




Dołączył: 06 Kwi 2006
Posty: 109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Opole

PostWysłany: 01 Mar 2007 21:41     Temat postu:

no jak zmieniamy biegi tak wyswietla na wyswietlaczu 7segment. na drązku zamontowane sa dwa potencjometry jeden wykrywa polozenie lewo prawo a drugi przod tyl. dane te odczytuje procesor i zapisuje do pamieci. uklad mozna programowac. nawet przy drganiach drazka na wyswietlaczu nic sie nie zmienia bo jest ustawiona granica tolerancji. wszystko zalezy od tego jak sa zamontowane potencjometry. wyswietlascz umiesciłem w obrotomierzu. jak bede mial aparat to zrobie foty.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lukasz_lublin




Dołączył: 04 Kwi 2006
Posty: 273
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Lublin

PostWysłany: 01 Mar 2007 22:54     Temat postu:

dobre!!
A może stworzyłbyś shiftlightera? Jesli tak to juz jestem zainteresowany!!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
elektronik19




Dołączył: 06 Kwi 2006
Posty: 109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Opole

PostWysłany: 02 Mar 2007 17:26     Temat postu:

lukasz_lublin napisał:
dobre!!
A może stworzyłbyś shiftlightera? Jesli tak to juz jestem zainteresowany!!

moge zrobic jako osobny uklad z programowanym progiem załączania.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Seba




Dołączył: 06 Maj 2006
Posty: 797
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Lublin
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 02 Mar 2007 18:33     Temat postu:

elektronik19 napisał:
lukasz_lublin napisał:
dobre!!
A może stworzyłbyś shiftlightera? Jesli tak to juz jestem zainteresowany!!

moge zrobic jako osobny uklad z programowanym progiem załączania.
to do dzieła chłopie do dzieła Wink o to już naprawdę fajna sprawa by była

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Cieszyn




Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 640
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Sosnowiec / Kraków

PostWysłany: 03 Mar 2007 8:50     Temat postu:

Elektronik ja mam do Ciebie wielką proźbę: czy mógłbyś pomyśleć nad takim zmyślnym urządzeniem jakim jest automatyczny włącznik świateł? działało yb to mniej wiecej tak: Włączasz silnik-> włączają się też światła. Wyłączasz silnik -> wyłączają się światła. Przydało by się też takie coś, żeby włączyć światła mimo wyłączonego silnika(bo np czasem wyłączamy silnik a i tak potrzebujemy światła z reflektorów). Mimo wszystko jednak czasem się zapomina o tych światłach. Np przez to zkillowałem sobie autko SadSadSad Dało by się coś takiego zrobić??



PS znalazlem coś podobnego na allegro:
http://www.allegro.pl/item171856459_automatyczny_wlacznik_swiatel_z_led_kolor_.html

czy te z allegro działają tak, ze jak wyłącze silnik to nie ma rad zeby włączyć światła??


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Cieszyn dnia 03 Mar 2007 9:36 , w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: 03 Mar 2007 9:01     Temat postu:

Ile kosztuje taka operacja tego wyświetlacza ??
Powrót do góry
Cieszyn




Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 640
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Sosnowiec / Kraków

PostWysłany: 03 Mar 2007 9:03     Temat postu:

Aha no i najfajniejsza rzecz w aucie: wchodzisz, odpalasz silnik, a tu z głośnika piękny (njalepiej jakiejś fajnej dziewczyny) mówiący zalotnie coś w stylu: "Witaj kochanie, gdzie jedziemy?". Razz Ja bym to widział tak, ze jak odpalasz silnik, to czyli przekrecasz kluczyk, to idzie impuls i wtedy ten impuls załącza takie urządzonko. No a głośnik w aucie to już w sumie jest i fajnie by było gdyby można było też dowolnie nagrać sobie jakiś text, żeby było na to miejsce i możliwość (np 5-10 sec gdzieś w jakiejś pamieci wewnetrznej). Dało by się takie coś zrobić?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
elektronik19




Dołączył: 06 Kwi 2006
Posty: 109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Opole

PostWysłany: 03 Mar 2007 11:14     Temat postu:

autoatyczny wyłącznik swiateł mozna zrobic. podłączony jest jeszcze pod reczny jezeli jest zaciagniety i odpalamy auto to sie nie włącza a gdy damy na dół to sie zaswiecaja. kolejne operacje z recznymjuz nie wpływają na prace swiateł. do czasu az wyłączymy zaplon.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
elektronik19




Dołączył: 06 Kwi 2006
Posty: 109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Opole

PostWysłany: 03 Mar 2007 11:15     Temat postu:

z tym głosem to tez mozna zrobic. kiedys robilem ale nie pamietam na jakim scalaku. udało mi sie nagrac ok 7s

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
X(iksel)L




Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 313
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: GRu city--Grudziadz

PostWysłany: 03 Mar 2007 11:20     Temat postu:

Cieszyn napisał:
Aha no i najfajniejsza rzecz w aucie: wchodzisz, odpalasz silnik, a tu z głośnika piękny (njalepiej jakiejś fajnej dziewczyny) mówiący zalotnie coś w stylu: "Witaj kochanie, gdzie jedziemy?". Razz Ja bym to widział tak, ze jak odpalasz silnik, to czyli przekrecasz kluczyk, to idzie impuls i wtedy ten impuls załącza takie urządzonko. No a głośnik w aucie to już w sumie jest i fajnie by było gdyby można było też dowolnie nagrać sobie jakiś text, żeby było na to miejsce i możliwość (np 5-10 sec gdzieś w jakiejś pamieci wewnetrznej). Dało by się takie coś zrobić?


mhm i autopilota
i skrzydla elektrycznie wysuwane
i targe elektrycznie chowana do bagaznika
i swiatla zmieniajace kolry
i diody diody wszedzie diody


KUP SOBIE ODRAZU SAMOCHOD Z "Nieustraszony"
Ty chcesz sobie zrobic z auta zabawke??
kup sobie calibre bedzie lepiej pasowalo....l


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Cieszyn




Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 640
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Sosnowiec / Kraków

PostWysłany: 03 Mar 2007 12:04     Temat postu:

Oj X(iksel)L jakiś ty obrażalski Wink skoro taki jesteś poważny kup sobie mercedesa i zatrudnij szofera bedziesz jeździł z tyłu palił fajke i nie wiem co jeszcze. Samochód to JEST moja zabawka. A zwłaszcza pierwsze auto. Jeśli Tobie się nie podoba pomysł gadającego samochodu to nie musisz się w to bawić, ale ja nie widze w tym nic złego. Ani w el chowanej tardze. Ani w diodach i migających reflektorach. Jak chcesz pokazać swoje auto to sobie pokazuj. A jak chcesz mieć typowy stock, to także droga wolna. Wolność wyboru. PEACE

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
X(iksel)L




Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 313
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: GRu city--Grudziadz

PostWysłany: 03 Mar 2007 14:26     Temat postu:

oooj z chcecia kupilbym sobie mercedesa takiego cls Very Happy
ale za zadne skarby nie zatrudnilbym szofera bo jazda takim autkiem napewno by sprawiala mi radosc Very Happy
no jasne to twoje auto..
ja tylko wyrazilem swoje poglady na temat "gadajacego auta"
dla mnie to LIPa...
ale przeciez wiesz ze ja sie nie obrazam Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
elektronik19




Dołączył: 06 Kwi 2006
Posty: 109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Opole

PostWysłany: 03 Mar 2007 19:16     Temat postu:

wodny napisał:
Ile kosztuje taka operacja tego wyświetlacza ??

biegi gotowe do zamontowania-250zl. wyswietlacz jest czerwony. potencjometry montowane za na oryginalne sruby przy drazku. trzeba tylko jeden blachowkret. no i koncowa sprawa to programowanie ale jest banalnie proste. jak cos to elektronik19@o2.pl lub 693737261


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Off-Topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin