Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
auto nie przyspiesza - jazda jak na wciśniętym sprzęgle
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
spanki




Dołączył: 02 Lis 2009
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: SR20DE

PostWysłany: 15 Lis 2009 16:30     Temat postu: auto nie przyspiesza - jazda jak na wciśniętym sprzęgle

Startuję, wciskam gaz, puszczam sprzęgło, obroty rosną a auto przyspiesza baaaardzo powoli. Gdy wciskam więcej gazu, obroty jeszcze bardziej rosną, a auto nadal tak samo powoli przyspiesza. Dokładnie to samo jest na każdym innym biegu. Czuje się jakbym jeździł na wciśniętym sprzęgle. Np jade sobie osiemdzięsiąt na 5 biegu, daje mocniej gazu i znowu - wycie silnika, obroty na 5 tys., a auto ledwo drgnie. Zupełnie jakby moc nie przenosiła się na napęd.
Co to może być??


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rz




Dołączył: 14 Gru 2006
Posty: 1324
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 15 Lis 2009 16:37     Temat postu: Re: auto nie przyspiesza - jazda jak na wciśniętym sprzęgle

spanki napisał:

Co to może być??


sprzeglo zrobilo kaput


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
DamianS




Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 134
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warmia
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 15 Lis 2009 17:34     Temat postu:

Ewentualnie kompletnie zniszczyłeś przeguby, ale to bardzo mało prawdopodobne.
Na 99% jest tak jak pisze rz, Twoje sprzęgło już hasa po niebiańskich autostradach Twisted Evil


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
spanki




Dołączył: 02 Lis 2009
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: SR20DE

PostWysłany: 15 Lis 2009 18:12     Temat postu:

ale co, wszystko do wymiany?? tarcza, docisk i łożysko?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rz




Dołączył: 14 Gru 2006
Posty: 1324
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 15 Lis 2009 18:14     Temat postu:

mozna sprobowac je troszke podkrecic ale cos mi sie wydaje, ze jest juz za pozno na taki zabieg

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
q_nerk
stary wyjadacz



Dołączył: 18 Paź 2009
Posty: 197
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław/Wałbrzych
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 15 Lis 2009 22:06     Temat postu:

możesz wymienić samą tarczę. ja najczęściej kupuję same okładziny i nabijam. Generalnie docisk przeżywa 2-3 tarcze, czasem więcej, czasem mniej

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
spanki




Dołączył: 02 Lis 2009
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: SR20DE

PostWysłany: 15 Lis 2009 22:06     Temat postu:

sama tarcza da radę?? byłoby super

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez spanki dnia 15 Lis 2009 22:08 , w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
q_nerk
stary wyjadacz



Dołączył: 18 Paź 2009
Posty: 197
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław/Wałbrzych
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 15 Lis 2009 23:08     Temat postu:

powinna dać radę

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rz




Dołączył: 14 Gru 2006
Posty: 1324
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 16 Lis 2009 8:06     Temat postu:

Najbezpieczniej jest wymienic wszystko coby 2 razy tego ustrojstwa nie rozbierac. No ale jesli chcesz wymienic tylko tarcze to ja bym do tego dorzucil jeszcze lozysko

pzdr
rz


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gAcEk




Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 126
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Świętochłowice
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 16 Lis 2009 8:40     Temat postu:

wzystko za jednym razem i masz spokój na lata a tak to za chwile moze ci lozysko pojsc i znowu rozbieraz / placic za rozbieranie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rz




Dołączył: 14 Gru 2006
Posty: 1324
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 16 Lis 2009 9:15     Temat postu:

dokladnie tak jak mow gAcEk, wymiana tylko jednej z tych czesci to pozorna oszczednosc. Lepiej dolozyc troszke kasy i wymienic calosc.

pzdr
rz


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
JAREK-GTI




Dołączył: 25 Gru 2007
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Biłgoraj
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 16 Lis 2009 10:05     Temat postu:

http://moto.allegro.pl/item792852771_japonskie_sprzeglo_komplet_nissan_100nx_2_0gti.html troche kosztuje, ale może nawet Ciebie przejeździćVery Happy. Zgadzam się z chłopakami po co 2 razy płacić za wyjęcie i włożenie skrzyni (ja już kiedyś popełniłem ten błąd przy wymianie simering'u i kosztowało mnie to 300zł - a mogłem to przeznaczyć na coś potrzebniejszego, dlatego teraz wymieniałem kompletne sprzęgło i jestem zadowolony).

pzdr


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez JAREK-GTI dnia 16 Lis 2009 10:12 , w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
spanki




Dołączył: 02 Lis 2009
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: SR20DE

PostWysłany: 16 Lis 2009 20:19     Temat postu:

przekonaliście mnie, wymieniam całość - wyszło 300 za sprzegło i 300 za robote
dzięki za porady i do zobaczenia na trasie


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
LOXER_111




Dołączył: 08 Lis 2009
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: 17 Lis 2009 20:12
PRZENIESIONY
18 Lis 2009 9:48     Temat postu: Problem ze sprzęgłem ??

Witam wszystkich.
mam problem od 2 tygodni jestem posiadaczem 100nx 1.6 16 v SR
od wczoraj mam problem mianowicie wciskam gaz auto zaczyna wyć lecz nie przyśpiesza tak jak wcześniej.jest jeszcze gorzej gdy jade wolno i dodaje gazu na wyższych biegach.


Do tego nie zassysa mi płynu chłodniczego do chłodnicy musze wyciągać pojemnik i przechylić tak aż, wleci do chłodnicy.
mechanik powiedział mi ze może to być uszczelka pod głowicą.
nie działa mi wentylator z chłodnicy wiec przy szybkiej jeżdzie łyka dużo tego płynu.... czy to wina czujnika ?
Pozdrawiam i dzieki za pomoc


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
q_nerk
stary wyjadacz



Dołączył: 18 Paź 2009
Posty: 197
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław/Wałbrzych
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 17 Lis 2009 22:27
PRZENIESIONY
18 Lis 2009 11:50     Temat postu:

sprzęgło Ci sie kończy więc czeka Cię wydatek, a co do płynu to piszesz chaotycznie - to nie zasysa czy ucieka?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin