Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
nie kreci rozrusznik

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gAcEk




Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 126
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Świętochłowice
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 10 Mar 2010 13:51     Temat postu: nie kreci rozrusznik

witam, auto stalo 3 tygodnie, przejechalem 3 km. zgals mi z powodu braku paliwa przed garazem. troche pokrecilem i nie calkowicie ale w pewnym stopniu wyladowalem aku zamin zorientowalem sie ze to chodzi o paliwo. do tego czasu bylo wszystko ok. na rozruszniku wtoczylem go do garazu ( wykonal 3-4 obroty ) i tak zostal stac, wiedzialem ze aku ciekzo juz kreci wiec poszedlem, przynioslem bene, wlalem, poszedlem po akus z innego auta ktory kupilem 3 miesiace temu, podpinam i o dziwo rozrusznik kreci z trudem, bez wzgledu ktory aku podepne, obroca bardzo ciezko i sie zatrzymuje... teraz obrociu zaledwie raz czy dwa
co to moze byc ? rozwalilem cos w silniku czy moze rozrusznik, poszly uzwojenia czy jak ??
nie mogac odrecic calego rozruszika bo sruba sie zapiekla odrecilem sam wirnik i on jak i szczotki wygladaja wporzadku


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PittKF




Dołączył: 17 Sie 2009
Posty: 513
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: brać kasę na silniki? >Poznań<
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 11 Mar 2010 0:19     Temat postu:

sprawdz czy aby na pewno aku ma odpowiednie napiecie przy kreceniu rozrusznikiem (ponizej 11V nadaje sie do ladowania na prostowniku). oprocz szczotek i wirnika mogl dostac tez stojan, ale zapewniam ze tych elementow nie jestes w stanie zdiagnozowac na 100% "na oko".
P.S. gratuluje pomyslu jazdy na rozruszniku, to bylo odwazne


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gAcEk




Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 126
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Świętochłowice
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 11 Mar 2010 14:09     Temat postu:

no wiec juz wiem, auto odpalilem holujac je, pojezdzilem, aku sie naladowal i teraz slychac jak rozrusznik kreci ale kreci w powietrzu tzn automat nie przylacza go do silnika. wymontowalem automat i dzwignia ktora porusza jest luzna, lata na wszystkie strony...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin