Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
[GA16]Brak zapłonu/kontrolki nie świecą/rozrusznik nie kręci

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stoo




Dołączył: 30 Kwi 2007
Posty: 1236
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Chorzów
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 26 Cze 2009 13:16     Temat postu: [GA16]Brak zapłonu/kontrolki nie świecą/rozrusznik nie kręci

Wczoraj jechalem sobie aż w pewnym momencie usłyszałem pstryk zaświeciły sie na sekunde kontrolki , obrotomierz powedrowal na 8 tys i wrocil na 0 .. wszystko zgasło .. do domu wróciłem na holu Neutral
bezpieczniki sprawdzone ( jeszcze raz bede sprawdzał )
prąd jest wszedzie - podsufitowka , bagaznik , światła mijania itp , stop , zegary , radio,
po przekreceniu kluczyka nic sie nie dzieje , zadna kontrolka nie świeci , rozrusznik nie kreci..
(rozrusznik na krotko działa )
co to moze byc Confused:


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
laser84




Dołączył: 26 Cze 2008
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Białystok
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 26 Cze 2009 17:05     Temat postu:

Ja miałem podobnie tyle ,że po zgaszeniu silnika już nic się nie dało zrobić (tzn 0 kontrolek, radio nie grało itd.) a na krótko odpalał tzn kabel od akumulatora pod rozrusznik ( wtedy pojawiały sie kontrolki) i odpalał pojechałem do elektryka i po przejrzeniu okazało się ,że któraś kostka była zaśniedziała przeczyścił ja i do tej pory jest dobrze.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez laser84 dnia 26 Cze 2009 17:11 , w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
stoo




Dołączył: 30 Kwi 2007
Posty: 1236
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Chorzów
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 26 Cze 2009 17:42     Temat postu:

któraś ? no to mam z milion mozliwosci Razz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
arkady




Dołączył: 05 Maj 2007
Posty: 1278
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: TORUŃ
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 26 Cze 2009 18:20     Temat postu:

masz imobilajzer?albo miales?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
stoo




Dołączył: 30 Kwi 2007
Posty: 1236
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Chorzów
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 26 Cze 2009 18:35     Temat postu:

arkady napisał:
masz imobilajzer?albo miales?

nic mi o nim nie wiadomo .. czyli nie


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
arkady




Dołączył: 05 Maj 2007
Posty: 1278
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: TORUŃ
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 26 Cze 2009 19:34     Temat postu:

ja mialem podobny problem jak wymienialem tarcze zegarow. wtedy mi sie imo sypnelo. a aku odlaczales ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
stoo




Dołączył: 30 Kwi 2007
Posty: 1236
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Chorzów
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 26 Cze 2009 20:07     Temat postu:

arkady napisał:
ja mialem podobny problem jak wymienialem tarcze zegarow. wtedy mi sie imo sypnelo. a aku odlaczales ?

odłączalem , podłączalem .. czyscilem klemy itd itp Neutral


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
arkady




Dołączył: 05 Maj 2007
Posty: 1278
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: TORUŃ
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 26 Cze 2009 20:15     Temat postu:

stacyjka ??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
stoo




Dołączył: 30 Kwi 2007
Posty: 1236
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Chorzów
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 26 Cze 2009 21:15     Temat postu:

własnie marcin juz podsunął pomysł KOSTKI STACYJKI.
tylko narazie nie mam jak sprawdzic i nie wiem jakie są objawy nie działającej kostki.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pawel.W.




Dołączył: 08 Gru 2010
Posty: 22
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/3
Skąd: slupsk

PostWysłany: 08 Gru 2010 10:45     Temat postu:

ja mam tak samo ale umnie wszysto swieci swiatla lampy radio dziala ale jak krece stacyjaka nic sie nie dzieje zadnej reakcji nie odpala silnika

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Pawel.W. dnia 08 Gru 2010 10:46 , w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
agulica21




Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 14 Gru 2010 20:00     Temat postu: ....

mam to samo wszystkie swiatla swieca radio dziala a silnik nie odpala niestety mechanik powiedzial ze to jakas szczotka sie wytarla i trzeba nowa ... nie wiecie moze jaki jest koszt ?? bo nawet na krotko nie odpala

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Thomsonicus
administrator



Dołączył: 26 Lip 2007
Posty: 2009
Przeczytał: 13 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Krakuf i Krasnystaw
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 14 Gru 2010 21:56     Temat postu:

Ja regenerację przeprowadziłem za 150zł. Wymienione było sporo bebechów, w tym szczotki. Same szczotki powinny koło 15zł kosztować w sklepie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin