Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
[GA16DS] problem ze spalaniem na wszystkich garach

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pretinho




Dołączył: 23 Lis 2009
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: Gdynia
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 26 Gru 2010 0:25     Temat postu: [GA16DS] problem ze spalaniem na wszystkich garach

Witam
mam taki problem od jakiegoś czasu autko zaczyna płatać mi figle
normalnie palił mi do 12 litrów gazu około 10l benzyny
jakiś czas temu coś sie spieprzyło
gazu zalałem za 20zł przejechałem 20km (maksymalnie 2.5tys obrotów)
benzyny zalałem za 50zł przejechałem 30km autko chodzi mi na 3garach nie ma siły jechać na obrotach od 1-2 i leci czarny dym z wydechu)
gaz wydaje mi się że zimering mi puścił bo stało mi sie to przy zmianie położenia wlewu ale czemu pali mi tyle benzyny? czemu leci czarny dym? i czemu chodzi na 3 garach ?
wymieniłem
kable świece
źle wyregulowany zapłon?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
tjozwiak




Dołączył: 19 Cze 2007
Posty: 514
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Skawina k.Krakowa
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 26 Gru 2010 1:07     Temat postu: Re: problem ze spalanie ! i działaniem na wszystkich garach!

pretinho napisał:
Witam
mam taki problem od jakiegoś czasu autko zaczyna płatać mi figle
normalnie palił mi do 12 litrów gazu około 10l benzyny
jakiś czas temu coś sie spieprzyło
gazu zalałem za 20zł przejechałem 20km (maksymalnie 2.5tys obrotów)
benzyny zalałem za 50zł przjechałem 30km autko chodzi mi na 3garach nie ma siły jechać na obrotach od 1-2 i leci czarny dym z wydechu)
gaz wydaje mi się że zimering mi puścił bo stało mi sie to przy zmianie położenia wlewu ale czemu pali mi tyle benzyny? czemu leci czarny dym? i czemu chodzi na 3 garach ?
wymieniłem
kable świece
źle wyregulowany zapłon?


Może być taka sytuacja że chodzi na dwóch paliwach jednocześnie ... spróbuj odłączyć (zakręcić) gaz i zobacz co się będzie działo na benzynie


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sirkomla
stary wyjadacz



Dołączył: 02 Wrz 2006
Posty: 369
Przeczytał: 17 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zieleniewo k. Kołobrzegu
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 26 Gru 2010 10:41     Temat postu:

Czarny dym sugeruje spalanie oleju. Sprawdź poziom i jakość oleju. Skoro chodzi na 3ch garach to zacznij od sprawdzenia świec (jeśli gar nie działa i silnik bierze olej to na świecy będziesz to widział). co do spalania... to myślę, że przyczyna może być ta sama.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pretinho




Dołączył: 23 Lis 2009
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: Gdynia
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 26 Gru 2010 13:20     Temat postu: Re: problem ze spalanie ! i działaniem na wszystkich garach!

tjozwiak napisał:
pretinho napisał:
Witam
mam taki problem od jakiegoś czasu autko zaczyna płatać mi figle
normalnie palił mi do 12 litrów gazu około 10l benzyny
jakiś czas temu coś sie spieprzyło
gazu zalałem za 20zł przejechałem 20km (maksymalnie 2.5tys obrotów)
benzyny zalałem za 50zł przjechałem 30km autko chodzi mi na 3garach nie ma siły jechać na obrotach od 1-2 i leci czarny dym z wydechu)
gaz wydaje mi się że zimering mi puścił bo stało mi sie to przy zmianie położenia wlewu ale czemu pali mi tyle benzyny? czemu leci czarny dym? i czemu chodzi na 3 garach ?
wymieniłem
kable świece
źle wyregulowany zapłon?


Może być taka sytuacja że chodzi na dwóch paliwach jednocześnie ... spróbuj odłączyć (zakręcić) gaz i zobacz co się będzie działo na benzynie


na 2 paliwach nie chodzi bo gazu nie mam wgl w butli
wymienie oleje i zobacze co i jak ale najdziwniejsze ze dym leci tylko na benzynie... a zapomniałem powiedziec nie kreci sie bardziej niż 4-5 tys a na luzie normalnie na garach chodzi i się wkreca... Wink


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez pretinho dnia 26 Gru 2010 13:22 , w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sirkomla
stary wyjadacz



Dołączył: 02 Wrz 2006
Posty: 369
Przeczytał: 17 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zieleniewo k. Kołobrzegu
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 26 Gru 2010 17:23     Temat postu:

Jeżeli jest to DE, to mógł Ci się przełączyć w tryb "awaryjny". W manualu na stronach EF&EC jest opisane co i jak.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pretinho




Dołączył: 23 Lis 2009
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: Gdynia
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 26 Gru 2010 18:44     Temat postu:

nie nie mam ds Sad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Thomsonicus
administrator



Dołączył: 26 Lip 2007
Posty: 2009
Przeczytał: 14 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Krakuf i Krasnystaw
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 26 Gru 2010 18:47     Temat postu:

Czemu więc moderator musi nazwę silnika umieszczać za Ciebie w tytule tematu? Ech...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pretinho




Dołączył: 23 Lis 2009
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: Gdynia
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 26 Gru 2010 20:05     Temat postu:

Thomsonicus napisał:
Czemu więc moderator musi nazwę silnika umieszczać za Ciebie w tytule tematu? Ech...


może zapomniałem bo moja nyska troche mnie wkurzyła że ledwo do domu nią na święta dojechałem po co ten bulwers od razu kolego ; )


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Thomsonicus
administrator



Dołączył: 26 Lip 2007
Posty: 2009
Przeczytał: 14 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Krakuf i Krasnystaw
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 26 Gru 2010 21:27     Temat postu:

Etam bulwers Wink
Sprawdź cewkę u elektryka, tylko dokładnie niech posprawdza te uzwojenia (pierwotne i wtórne chyba się zwały) bo podobny patent miałem w 406.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pretinho




Dołączył: 23 Lis 2009
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: Gdynia
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 26 Gru 2010 21:31     Temat postu:

ok jutro jade do mechaniko elektryka i powiem Wam co i jak dzięki chłopaki;))

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bullet
stary wyjadacz



Dołączył: 29 Wrz 2009
Posty: 171
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Bojanowo koło Rawicza
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 26 Gru 2010 21:52     Temat postu:

może spad ci wężyk od przyśpieszacza zapłony spotkałem się z tym przy renault 19 i ten sam efekt był po prosty ze starości zjechał z rurki uciąłem kawałek założyłem i opaską dokręciłem i samochód śmiga do dziś Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin