Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
[GA16DS] duże wibracje po rozgrzaniu
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
damian116




Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 110
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Suwałki
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 25 Lut 2011 21:45     Temat postu:

Odpalał praktycznie zawsze z tego ledwo kręcącego rozrusznika.. dziś rozebrałem stacyjkę, bo zawsze dziwnie chodziła i nie odbijał do końca kluczyk przy odpalaniu, poskładałem kostkę, mimo że były trochę powypalane styki, wyczyściłem, poskładałem, widocznie źle albo przez te styki, był efekt właśnie zacinania się, potem jak pomachałem to się rozrusznik nie wzębiał tylko chodził na sucho, a jak machnełem w inna stronę to kręcił elegancko tak jak powinien, więc rozebrałem jeszcze raz kostkę, wypalone styki polutowałem, uzupełniłem ładnie cyną, i wszystko chodzi ok.... zobaczymy rano, jak przy mrozie ładnie zagada to chyba powinno działać....

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damian116




Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 110
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Suwałki
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 26 Lut 2011 16:34     Temat postu:

No i dziś rano odpalił elegancko bez zająknięcia...więc chyba w tym był problem...a tak w ogóle jak ktoś będzie miał kiedyś problem tego typu, że kontrolki się świecą, rozrusznik kręci, a silnik nie odpala to sprawdźcie kostkę stacyjki....jak nie poprawiłem tych styków tak właśnie miałem, ale puki jej nie rozbierałem nie zdarzyło mi się to....

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damian116




Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 110
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Suwałki
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 16 Mar 2011 17:40     Temat postu:

Panowie wie może ktoś czy pasuje sprzęgło z 100nx do primery ? może ktoś montował na odwrót... ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damian116




Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 110
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Suwałki
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 17 Mar 2011 11:58     Temat postu:

w sumie już bez różnicy bo jest też za 260 valeo do primery - zakładał ktoś te najtańsze valeo z allegro ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damian116




Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 110
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Suwałki
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 07 Kwi 2011 21:11     Temat postu:

http://allegro.pl/sprzeglo-nipparts-nissan-primera-1-6-16v-p10-90-96-i1535330182.html
Co o tym sądzicie ? napisane że niby exedy ale skąd taka cena ?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damian116




Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 110
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Suwałki
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 18 Kwi 2011 19:31     Temat postu:

witam. znacie może firmę SRL ? bo mam za 170 do kupienia po konkretnych zniżkach...?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kermit259




Dołączył: 09 Sie 2010
Posty: 45
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: WLKP
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 01 Cze 2011 14:28     Temat postu:

tak jak dj croll na pisał - mam szczególnie na postoju 800-1100 obr/min nienaturalne trzęsienie auta , wszystko drży a przy puszczeniu gazu lub dodaniu czuje ruchy lewarka. POzatym kierownicą przy większych prędkościach trzęsie ( od 90 km/h ). Czyli raczej na pewno to jest poduszka skrzyni ? czy jest to wymienialne ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damian116




Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 110
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Suwałki
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 24 Wrz 2011 20:19     Temat postu:

Witam, mam pytanie, czy ruszenie z miejsca u was przebiega że tak powiem aksamitnie i bez żadnych najmniejszych drgań, bo sprzęgło mam nowe valeo, ale wcześniej nie zwracałem uwagi jakoś mnie to zaczeło nurtować, bo ruszając i utrzymując te same obroty wszystko przebiega deliktanie, i jest ok, ale jak ruszę np z 1300obr, i szybciej puszczę sprzęgło jakby przyduszając silnik ze po ruszeniu mam 1100 obr to czuje takie delikatnie wibracje...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin