Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
GA16DS traci moc

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
damian116




Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 110
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Suwałki
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 21 Gru 2013 19:40     Temat postu: GA16DS traci moc

Witam mam ostatnio problem z ds-em, odpalam silnik, ruszam, wszystko ok, wiadomo silnik zimny, delikatnie obchodzę się z gazem 2-3 tyś i zmiana, ale gdy silnik się już rozgrzeje traci totalnie moc, mozna powiedzeć ze kręci się jedynie leniwie do 3 tyś, powyżej obroty rosną bardzo powoli ale są hm..puste nic sie nie dzieje, ale nie zawsze, dziś szedł v-max 100 km/h, zatrzymalem sie, gaz do końca a obroty 3500 chyba i nic więcej nie szło, ciskałem deptałem, pompowałem..nothing, jade dalej o dało rade 120, ale zaraz ja mu w gaz a on zwalnia..lub nie.. ale uwaga bo dzieje się to praktycznie tylko gdy w powietrzu jest wilgoć typu mgły i deszcze a termperatura na +, w mrozy chodzi wyśmienicie, dziś jeździełem o 6 rano, chodził tragicznie, o 12 wyjechałem znowu, pierwsze 20km masarnia, a potem juz wszystko ok..a wiec wiele wskazuje na zapłon, przewody bosch silicone power mają jakies 5tyśkm(ale na probe załozyłem stare jpn, jest tak samo) razem z przewodami kopółka epc, świece ngk 1tys. pomyślałem może cewka, probowałem kupić na szrocie ale nie mieli do nissana

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
staszekf123




Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 49
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 07 Sty 2014 21:36     Temat postu:

Widocznie cos gdzieś wilgoć łapie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin