Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Nie ma siły!! Pomocy!!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
obserVator
stary wyjadacz



Dołączył: 01 Sty 2007
Posty: 677
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zawiercie <@> Śląsk
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 21 Paź 2008 19:27     Temat postu:

qbalol napisał:
Nie pamietam dokładnie cos kolo 12tu.... ale dokladnie nie pamietam. Wiem ze na kazdym bylo takie same.

Podobno powyżej 10 to już b.dobrze pod warunkiem, że są b.bliskie pomiarem do siebie. Ale ok, raczej moje podejrzenia można w śmietnik rzucić.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gościu




Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 982
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa-Bemowo

PostWysłany: 21 Paź 2008 23:47     Temat postu:

12 to nie za dobrze u mnie jest 14,3 13,8 13,8 14,3 U

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rz




Dołączył: 14 Gru 2006
Posty: 1324
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 21 Paź 2008 23:59     Temat postu:

u mnie ostatnie pomiary pokazaly 14 z groszami

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ikar




Dołączył: 22 Sie 2008
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Łomża
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 22 Paź 2008 10:50     Temat postu:

jak wykonać te pomiary??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
qbalol




Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrołęka
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 22 Paź 2008 13:06     Temat postu:

Musisz pozyczyc od kogos ciśnieniomierz..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Cieszyn




Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 640
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Sosnowiec / Kraków

PostWysłany: 27 Paź 2008 11:42     Temat postu:

Ja tak miałem jak kupiłem auto, miał Vmax ok 110... ale na benie, na lpg troche lepiej... obiawy były takie, ze jak wciskam gaz to jedzie jedzie a tak przy 4-3krpm (zalezy od biegu, im wyzszy, tym nizsze obroty) tak jakby odcinało mu benzyne dlawi sie i nie jedzie dalej... U mnie nawet nie pamietam czy to bylo do konca zrobione, bo na benie nie jezdze... Ale np poprzedni wlasciciek wlozyl mi tak stozek co trzyma filtr powietrza do gory nogami i zwezyl dolot jakimis pierscieniami... wymienilem tez kable palec kopulke i w sumie jest znośnie... na lpg ciagnie ok170 wiec nie nazekam..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
qbalol




Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrołęka
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 06 Lis 2008 17:24     Temat postu:

Wymienilem kopulke i palec, wymienilem filterek od gazu i dalej to samo :/ mechanik mi powiedzial ze moze to byc spowodowane przez pasek rozrzadu... nie wiem czy mu wierzyc.. podpowiedzcie.. z gory dzieki

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
foster




Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 796
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Tarnów
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 06 Lis 2008 17:56     Temat postu:

qbalol napisał:
Wymienilem kopulke i palec, wymienilem filterek od gazu i dalej to samo :/ mechanik mi powiedzial ze moze to byc spowodowane przez pasek rozrzadu... nie wiem czy mu wierzyc.. podpowiedzcie.. z gory dzieki

Zdecydowanie pasek rozrządu. Świetny mechanik, ale nie wierz mu.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gościu




Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 982
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa-Bemowo

PostWysłany: 07 Lis 2008 2:13     Temat postu:

foster napisał:
qbalol napisał:
Wymienilem kopulke i palec, wymienilem filterek od gazu i dalej to samo :/ mechanik mi powiedzial ze moze to byc spowodowane przez pasek rozrzadu... nie wiem czy mu wierzyc.. podpowiedzcie.. z gory dzieki

Zdecydowanie pasek rozrządu. Świetny mechanik, ale nie wierz mu.


buahahhaha ale ktory pasek ten gorny czy dolny buahhaa dawno sie tak nie usmialem


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
qbalol




Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrołęka
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 07 Lis 2008 14:07     Temat postu:

...wymienie cały rozrzad najwyzej... ;/

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
qbalol




Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrołęka
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 07 Lis 2008 14:24     Temat postu:

Gościu mogl bys podpowiedziec troche

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
marthen
junior admin



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 1530
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Tychy

PostWysłany: 07 Lis 2008 14:51     Temat postu:

qbalol napisał:
Gościu mogl bys podpowiedziec troche

A Ty mógłbyś się zastosować do zasad panujących na tym forum.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gościu




Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 982
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa-Bemowo

PostWysłany: 07 Lis 2008 14:55     Temat postu:

Wiec tak po pierwszy nasze samochody nie maja gownianych pasków!!! tylko piekne i solidne łańcuchy ktore wytrzymuja spokojnie 300000 tys km przebiegu! Jezeli mechanik jest taki super ekstra to powiedz zeby zamowil ci ten rzekomy pasek i go wymienil Wink a tak na powaznie to zmien mechanika!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
qbalol




Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrołęka
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 07 Lis 2008 16:24     Temat postu:

ok ok pomylka... chodzilo o ten łancuch. Czy to moze byc od tego? Bo przyspieszam powoli i jest dobrze ale jak chce szybciej np. wyprzedzic kogos albo przycisnac mu troche mocniej to zaczyna strzelac, kichac, dlawic sie i traci siłe...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
red_shogun
stary wyjadacz



Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 2360
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 07 Lis 2008 16:42     Temat postu:

qbalol napisał:
ok ok pomylka... chodzilo o ten łancuch. Czy to moze byc od tego? Bo przyspieszam powoli i jest dobrze ale jak chce szybciej np. wyprzedzic kogos albo przycisnac mu troche mocniej to zaczyna strzelac, kichac, dlawic sie i traci siłe...


Dzizas, dolot, wydech, filtry, prąd niech Ci ten "mechanik" posprawdza to wszystko a nie po łebkach i na pewno dojdziecie w czym tkwi problem.
p.s.
Nie denerwuj już tego naszego admina bo chłopina ma sterane nerwy i wpisz sobie w profil skąd jesteś - takie wymogi są na tym forum.
Ciao.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin