Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Nie ma siły!! Pomocy!!
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qbalol




Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrołęka
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 20 Paź 2008 14:24     Temat postu: Nie ma siły!! Pomocy!!

Witam mam 100nx 1.6 16V 91' GA16DS (chyba Wink) z LPG. Szukałem takiego tematu ale nie moge nic znalezc. Chodzi mi o to ze... odpalam, chodzi bez zarzutow, trzyma obroty ale gdy rusze, tak od 3tys. obrotow traci siłe.. przyspiesza jak "maluch". Wymieniłem filtr powietrza i filtr paliwa i nic. Kombinowałem tez z zapłonem ale było jeszcze gorzej.

Pomozcie... z gory dziekuje!!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gościu




Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 982
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa-Bemowo

PostWysłany: 20 Paź 2008 14:43     Temat postu:

a na gazie jest wszystko ok?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
qbalol




Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrołęka
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 20 Paź 2008 14:55     Temat postu:

Tak wlasnie jest na gazie, a na benzynie troszeczke lepiej, ale tez nie jest dobrze. Praktycznie nie ma siły.. Zeby go rozpedzic do np. 90km/h, karzdy wyzszy bieg wrzucam przy ok. 2tys obrotow bo od 3 tys. obr/min traci moc i nie chce ciągnac tak jak powinien.

Niedawno go kupilem bym w oplakanym stanie ale doprowadzilem go juz do jako takiego wygladu teraz zastanawiam sie wlasnie co z tym silnikiem.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gościu




Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 982
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa-Bemowo

PostWysłany: 20 Paź 2008 14:56     Temat postu:

a jaki przebieg ma reduktor jak z filterkiem gazu?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
qbalol




Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrołęka
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 20 Paź 2008 15:00     Temat postu:

Ogolny przebieg to okolo 250tys.km. Filterka nie wymienialem i chyba zrobie to na pierwszym miejscu. A wezyki podcisnienia tez moga miec wplyw na to?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gościu




Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 982
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa-Bemowo

PostWysłany: 20 Paź 2008 15:11     Temat postu:

najpierw wybierz sie do gaznownika, przyczyn moze byc duzo, kopulka, palec, swiece, przewody, stary reduktor.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
qbalol




Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrołęka
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 20 Paź 2008 15:27     Temat postu:

gaz był zakladany w 96r. Ale najpierw i tak skorzystam z porady gazownika. Z gory dzieki za wskazowki. Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
arkady




Dołączył: 05 Maj 2007
Posty: 1278
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: TORUŃ
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 20 Paź 2008 16:58     Temat postu:

wymien swiece i kable moze masz uboga mieszanke albo zatkany dolot

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
qbalol




Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrołęka
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 20 Paź 2008 17:23     Temat postu:

ok dzieki bede po kolei wszystko sprawdzal

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
arkady




Dołączył: 05 Maj 2007
Posty: 1278
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: TORUŃ
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 20 Paź 2008 17:39     Temat postu:

moze kopulka i palec?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
qbalol




Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrołęka
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 20 Paź 2008 18:33     Temat postu:

Musze rozkrecic i zobaczyc bo ostatnio cos zaczał mi rzęzić aparat zapłonu ale wczesniej jak jeszcze bylo cicho miałem to samo.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
obserVator
stary wyjadacz



Dołączył: 01 Sty 2007
Posty: 677
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zawiercie <@> Śląsk
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 20 Paź 2008 20:05     Temat postu:

Zmierz sobie ciśnienie na poszczególnych cylindrach, może z kompresją masz problemy.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
qbalol




Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrołęka
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 20 Paź 2008 21:36     Temat postu:

Mierzyłem Very Happy ...czemu sie smieje? wykrecilem wszystkie swiece, wlozylem ten mierniczek w dziorke, brat zakrecił i.... myslalem ze mi reke urwie Very Happy Cisnienie w najwiekszym pozadku Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
obserVator
stary wyjadacz



Dołączył: 01 Sty 2007
Posty: 677
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zawiercie <@> Śląsk
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 20 Paź 2008 21:39     Temat postu:

qbalol napisał:
Mierzyłem Very Happy ...czemu sie smieje? wykrecilem wszystkie swiece, wlozylem ten mierniczek w dziorke, brat zakrecił i.... myslalem ze mi reke urwie Very Happy Cisnienie w najwiekszym pozadku Wink

Czyli jakie?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
qbalol




Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Ostrołęka
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 21 Paź 2008 11:22     Temat postu:

Nie pamietam dokładnie cos kolo 12tu.... ale dokladnie nie pamietam. Wiem ze na kazdym bylo takie same.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin