Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Przewód podciśnienia zatkany ?????

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kielek




Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Iłża k. Radomia
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 11 Paź 2009 17:52     Temat postu: Przewód podciśnienia zatkany ?????

Niedawno byłem na montażu gazu i w czasie tego jak mi montowali gaz zauważyłem że jeden z wężyków podciśnienia jest zatkany śrubą:


Czy ktoś wie czemu on jest zatkany i gdzie powinien być fabrycznie podłączony?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
DamianS




Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 134
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warmia
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 11 Paź 2009 21:37     Temat postu:

Odpowiem wprost: tak ma być i jeśli wszystko działa dobrze to tego nie ruszaj Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gAcEk




Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 126
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Świętochłowice
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 12 Paź 2009 13:00     Temat postu:

mi tez to gaznownik tak zrobil.. nie mam pojecia co to

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
komorokoro




Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 642
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa Żoliborz
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 12 Paź 2009 17:49     Temat postu:

Z tego co namacałem ten przewód idzie do ATC zamontowanego na dolocie powietrza. Ja mam gaz i ten przewód podłączony i kurde działa Embarassed

Pewnie zatkał bo mu obroty nie chciały na jałowym trzymać ram Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
szneqz




Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 97
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: ostrzeszów/ostrów
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 12 Paź 2009 22:23     Temat postu:

Tak jak komorokoro mówi na poprzednim parowniku jak miałem ten węźyk podłączony to nie trzymał niskich obrotów ponieważ na dolocie otwarta była ta klapka od dołu i za mało powietrza dostawał ale jak podłączyłem parownik BRC to szło go tak wyregulować żeby śmigało i mam teraz podłączony wężyk jak należy tak więc jak na benie nie wariują wolne obroty to jest git i nic tylko śmigać.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AMONe




Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 167
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Szczecin
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 13 Paź 2009 7:33     Temat postu:

widze że niemasz mixera, gaz nie strzela z wydechu?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gAcEk




Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 126
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Świętochłowice
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 13 Paź 2009 21:49     Temat postu:

a z 2 strony tez masz go zatkany ? tzn to miejscie gdzie ten przewod na zdieciu wchodzi

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
szneqz




Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 97
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: ostrzeszów/ostrów
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 13 Paź 2009 23:36     Temat postu:

Z drugiej strony nie ma potrzeby go zatykac tylko tu żeby nie zasysal powietrza niepotrzebnie. Ponieważ ten wężyk nie zawsze zasysa powietrze tylko na wolnych obrotach przez co otwiera taką klapkę na dolocie od dołu. Jak pomacasz rure od dolotu to tak w połowie u dołu jest nieduży otwór teoretycznie powinien on byc połączony jakąś elastyczną rurką do wyjścia na osłonie kolektora wydechowego (tej samej wielkości otwór po prawej stronie osłony kolektora) i dzięki temu powinien zasysać ciepłe powietrze. Jednak przy instalacji gazowej kiedy otwiera sie ten dolny przepływ wpada mniej powietrza i mieszanka powietrze-gaz staje sie zbyt bogata i obroty spadają a nawet auto gaśnie. A wystarczy odpiąć ten przewód i ewentualnie go zaślepić choć według mnie wcale konieczne to nie jest i silnik zasysa powietrze całą rurą i jest spoko. (zresztą przy zakładaniu stożka należy wszystkie te wężyki pozaślepiać żeby auto dobrze chodziło bo przecież do power rury nie da sie ich podpiąć).

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez szneqz dnia 13 Paź 2009 23:39 , w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kielek




Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Iłża k. Radomia
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 14 Paź 2009 18:16     Temat postu:

AMONe napisał:
widze że niemasz mixera, gaz nie strzela z wydechu?


Bo to było przed samym założeniem gazu mixer został założony choć trochę roboty z tym było bo ciężko było znaleźć taki mixer więć troszkę gazownik zeszlifował wejścia a co do tego czy mi strzela z wydechu na gazie, tak jak mi spada z obrotów lub jak jest dopiero co odpalony i po złapaniu temperatury przez moment wali z rury. Tego na benzynie u mnie nie było


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin