Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Rozrusznik

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Areckii




Dołączył: 09 Lip 2008
Posty: 139
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 27 Maj 2009 17:39     Temat postu: Rozrusznik

Czy rozrusznik od sunny 1.6 pasuje do naszych setek??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
stoo




Dołączył: 30 Kwi 2007
Posty: 1236
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Chorzów
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 27 Maj 2009 17:43     Temat postu:

poszło PW

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rz




Dołączył: 14 Gru 2006
Posty: 1324
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 28 Maj 2009 16:52     Temat postu:

pasuje takze o 1.4

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Areckii




Dołączył: 09 Lip 2008
Posty: 139
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 28 Maj 2009 19:49     Temat postu:

Dzieki za info, rozrusznik wczoraj wyjalem no i musialem jechac bez:P
MAm 2 gaznik hitachi to nie bedzie problemu jesli wczesniej byl mitsubishi albo ten trzeci?? bo jutro bede montowal.
A tak przy okazji czy jazda i odpalanie bez rozrusznika jest szkodliwe dla silnika i innych podzespolow??
I sorry za ten ot ale potrzebowalem szybkiej informacji Twisted Evil


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Areckii dnia 28 Maj 2009 19:58 , w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Olik




Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 131
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 28 Maj 2009 21:10     Temat postu:

Odpalanie na popych jest szkodliwe dla cylindrow i dla celego silnika... Uwazaj tez na rozrzad... Kup/napraw rozrusznik

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Areckii




Dołączył: 09 Lip 2008
Posty: 139
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 29 Maj 2009 19:09     Temat postu:

Kolejny problem. Po wolozeniu rozrusznika przy zalaczeniu + do akumulatora rozrusznik sam kreci!!!!!! Gdzie moglo sie zrobic jakies zwarcie na kablach przy rozruszniku czy w samym rozruszniku cos nie ta??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Olik




Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 131
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 29 Maj 2009 20:03     Temat postu:

Masz zwalona kostke w stacyjce... W 99% musisz ja wymienic. Ten 1% to mozliwe wypalenie jednego ze styku...
Niech zgadne: stray rozrusznik poszedl z silnikiem?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Areckii




Dołączył: 09 Lip 2008
Posty: 139
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 29 Maj 2009 20:47     Temat postu:

Wiesz co to bylo tak:
Najpierw w moim rozruszniku poszedl bendix. no i ze stacyjka nie bylo problemu, wirnik recil tylko po przekreceniu stacyjki
nastepnie wyciagnalem ten uszkodzony rozr podjechalem do domu no i 24h samochod stal bez rozr.
Dzisiaj zalozylem rozrusznik hitachi po sunnym, ( wziety z samochodu rozkrecanego na czesci) no i po podlaczeniu aku niespodzianka.
Moze byc tak ze jakis kabel sie zwarl z innym?? Albo moze cos zle podlaczylem, bo to dziwne zeby tak stacyjka sie nagle zjebawszy..
Mozna to jakos sprawdzic??
Czy lepiej juz jechac do jakiegos specjalisty??


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Areckii dnia 29 Maj 2009 20:51 , w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Olik




Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 131
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 29 Maj 2009 20:52     Temat postu:

A to chyba ze tak... To automat w rozruszniku ci "kleji". Wymien automat na nowy w tym rozruszniku. Dopuki tego nie zrobisz nie udpalaj z rozrusznika bo pujdzie ci on z silnikiem i bedziesz musisal kupowac nowy rozrusznik

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
valdi




Dołączył: 01 Maj 2009
Posty: 51
Przeczytał: 16 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Łódż
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 29 Maj 2009 21:10     Temat postu:

Sprawdz czy ten gruby przewód co go dokręcałeś do cewki rozrusznika nie dotyka do tej drugiej śruby pod spodem jeśli dotyka to akumulator daje prąd na rozrusznik i dlatego kręci.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Olik




Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 131
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 29 Maj 2009 21:47     Temat postu:

Zazwyczaj w automacie jest taki gruby plastik ktory oddziela oba grube kable wiec to jest nie mozliwe. Co najwyzej idac tym tokiem myslenia moze miec przejscie ktores z uzwojeni w automacie ale to sie zadko zdarza.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
nomad999




Dołączył: 29 Sie 2008
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław, Kiełczów
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 17 Paź 2009 15:19     Temat postu:

pomieszałem kable przy rozruszniku są tam 2 śruby, krótsza i dłuzsza. plus idzie do krótszej? nie chce skopcić rozrusznika.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Olik




Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 131
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 18 Paź 2009 1:01     Temat postu:

Nie skopcisz go tylko nie odpalisz auta Razz
Do dluzszej...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin