Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
[SR20DE] Nissan Primera 2.0GT nie pali - mechanik potrzebny

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
amadeusz




Dołączył: 30 Lip 2013
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: 31 Lip 2013 8:10     Temat postu: [SR20DE] Nissan Primera 2.0GT nie pali - mechanik potrzebny

Mam spory problem z moim Nissanem primerą 2.0 GT. Auto nie chce palić na benzynie, na gazie jakoś idzie. Jak już jest rozgrzany, to benzyna łapie. Nie wiem co co chodzi. Szukam dobrego mechanika w okolicach Warszawy. Słyszałem że u Michalskiego w Pruszkowie jest ok, zna ktoś? Warto tam podjechać?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lewy
stary wyjadacz



Dołączył: 19 Kwi 2008
Posty: 2551
Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: gdynia
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 31 Lip 2013 8:16     Temat postu:

jedź do bodka albo coobci sa z wawy na nissan zone masz wszysko

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
majchrzok
stary wyjadacz



Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 2038
Przeczytał: 16 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wągrowiec
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 31 Lip 2013 10:12     Temat postu:

wymien swiece...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tajg3r




Dołączył: 26 Maj 2013
Posty: 25
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 31 Lip 2013 20:46     Temat postu:

W ogóle zerknij do układu wysokiego napięcia. Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
amadeusz




Dołączył: 30 Lip 2013
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: 01 Sie 2013 7:55     Temat postu:

majchrzok napisał:
wymien swiece...


I to powinno pomóc?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
majchrzok
stary wyjadacz



Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 2038
Przeczytał: 16 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wągrowiec
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 01 Sie 2013 8:17     Temat postu:

moim zdaniem tak, bo mialem podobne objawy. wymiana swiec rozwiazala problem.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bohdan49




Dołączył: 22 Sty 2014
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: 22 Sty 2014 13:37     Temat postu:

Kurdee mam ten sam problem. Do autora wątku: jak sobie z tym poradziłeś?! Na benzynie za nic nie chce mi palić. Dopiero jak przejadę z 10 km na gazie, to da się przełączyć na benzynę, wcześniej gaśnie. Nie wiem co robić już. Byłem u jednego mechanika, coś postukał, postukał i rozłożył ręce, ze nie wie czemu nie działa tak jak powinno.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jacek100nx




Dołączył: 30 Sie 2010
Posty: 298
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: PSK
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 22 Sty 2014 22:25     Temat postu:

Wymienić świece sprawdzić przewody WN ,kopułkę, palec i sprawdzić można ciśnienie jakie daje pompa paliwa mogła się zatrzeć jak ktoś jeździ na rezerwie jak większość użytkowników lpg.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
amadeusz




Dołączył: 30 Lip 2013
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: 23 Sty 2014 11:38     Temat postu:

Wymieniłem świece tak jak radzili mi tutaj forumowicze, ale problem niestety nadal był. Nie wiedziałem już co robić, więc pojechałem do tego serwisu, o którym wyżej wspominałem. U Michalskiego, okazało się że to coś z pompką paliwa było nie tak. Szybko naprawili i teraz jeździ jak trzeba. Także radzę ci jechać do mechanika.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin