Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Szarpie silnikiem - SR20DE

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zadubiec




Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 35
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: koszalin

PostWysłany: 03 Lut 2008 11:29     Temat postu: Szarpie silnikiem - SR20DE

Twisted Evil Witam mam problem mam nissana 100nx 2,0 16v gti jak ruszam przy dodaniu gazu lub zmianie biegu nawet nieraz w trakcie jazdy szarpie.Mozecie ktos wie w czym tkwi problem?Swiece aparat przewody wymienione moze to przepustnica? Twisted Evil

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
cwaniak22




Dołączył: 31 Sty 2008
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Częstochowa/WROCłAW

PostWysłany: 03 Lut 2008 11:44     Temat postu:

a może pompa paliwowa

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zadubiec




Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 35
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: koszalin

PostWysłany: 03 Lut 2008 12:03     Temat postu:

Witam cwaniak22 dzieki za rade nieraz jak tankowałem do fulla auto szło super a jak ma pół zbiornika takie szarpania i zamulenia wystepuja jak dodaje gazu to tak jakby "tracił moc".Wiesz moze gdzie ta pompa sie miesci i jaka jest cena?Pozdrawiam dzieki

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rz




Dołączył: 14 Gru 2006
Posty: 1324
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 03 Lut 2008 13:25     Temat postu:

pompe masz zdaje sie przy baku (w gaznikowcu jest mechaniczna przy silniku)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gruby




Dołączył: 07 Lut 2007
Posty: 383
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 03 Lut 2008 14:00     Temat postu:

a kiedy wymieniales filtr paliwa?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zadubiec




Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 35
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: koszalin

PostWysłany: 03 Lut 2008 17:03     Temat postu:

filtr wymieniałem 2 miesiące temu

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: 03 Lut 2008 18:47     Temat postu:

w moim aucie przed wymianą filtra paliwa tez nieraz delikatnie "szarpał" ale nie było to zbyt odczuwalne więc chyba powód będzie inny. może coś z dolotem nie tak???? dzikie powietrze itp.
Powrót do góry
tjozwiak




Dołączył: 19 Cze 2007
Posty: 514
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Skawina k.Krakowa
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 03 Lut 2008 20:47     Temat postu:

Rogii napisał:
w moim aucie przed wymianą filtra paliwa tez nieraz delikatnie "szarpał" ale nie było to zbyt odczuwalne więc chyba powód będzie inny. może coś z dolotem nie tak???? dzikie powietrze itp.


heh "dzikie powietrze" Shocked lewe powietrze jak już coś Very Happy mialem podobny problem wymieniłem przewody zapłonowe świece i po problemie Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Antek




Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 36
Przeczytał: 7 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Żagań
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 03 Lut 2008 21:31     Temat postu:

a może nie chodzi Ci na 4 gary,ja tak miałem że mi też szarpał przy ruszaniu,zwłaszcza jak był nierozgrzany,byłem u mechanika,sprawdził i wyszło że chodzi tylko na 3 ,widocznie taki już kupiłem,pogrzebał coś,wymienił jakiś wężyk,sprawdził kompresje-było ok i teraz chodzi dobrze i nie szarpie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mati1411




Dołączył: 15 Wrz 2007
Posty: 161
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Swarzędz (WLKP)

PostWysłany: 04 Lut 2008 9:53     Temat postu:

mi szrpał na początku jak go kuypiłem i to ostro. Po wymianie wszelkich filtrów + świece i kable nie ma problemu.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Sydney




Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 249
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Żarki
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 04 Lut 2008 17:16     Temat postu:

podpisuje sie jak wyzej: filtry, kable zaplonowe, swiece powinno pomoc

pzdr


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
q_nerk
stary wyjadacz



Dołączył: 18 Paź 2009
Posty: 197
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław/Wałbrzych
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 06 Gru 2009 0:57
PRZENIESIONY
06 Gru 2009 10:49     Temat postu: GTI szarpie

Niedawno opisywałem problemy z odpalaniem i nie trzymaniem obrotów- koniec końców wymieniłem przepływke (kombinowana przez poprz. właściciela oraz pompę paliwa (z Maximy 3,0 V6). Czasem falują wolne obroty, ale najgorzej jest przy niskich obrotach - tj szarpie, do póki nie depnę mocniej to szarpie dalej. Generalnie na trasie da się jechać, ale o mieście można zapomnieć. Gdzie szukać przyczyny?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Silnik i osprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin