Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
łańcuch rorządu
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Forum ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafciu




Dołączył: 09 Wrz 2006
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Poznań
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 23 Maj 2007 22:28     Temat postu: łańcuch rorządu

Witam serdecznie! Zaniepokoił mnie dziwny dźwięk z silnika. Jak podniosłem maske to juz wiedzialem co to jest... No i tu jest moje pytanie, bo hałas nie jest duży. Nie wiem czy to może normalna praca łańcucha, czy może nie powinno go wogule słychać? Nie jest tak, ze hałasuje raz na jakiś czas tylko chodzi tak non stop. W kabinie dźwiek jest prawie niesłyszalny. Czy czeka mnie wymiana całego zestawu?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: 23 Maj 2007 22:58     Temat postu:

Łańcuchów nie powinno być słychać. Jeśli hałasują to zbliża się czas wymiany. Czy wymieniać całość, to może Ci powiedzieć tylko ktoś kto zobaczy problem z bliska. Komplet to ok. 1100-1400 złociszy ( w wawie ).
Jesteś pewny, że chodzi o rozrząd? Powinien wytrzymać 400 tyś. km.
Powrót do góry
rafciu




Dołączył: 09 Wrz 2006
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Poznań
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 23 Maj 2007 23:11     Temat postu:

Tak mi sie wydaje, ten dźwięk jest taki jakby łańcuch byl troche za luźny... Nie wiem jak go określić

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: 24 Maj 2007 13:51     Temat postu:

x-ray łańcuszek co 300 tys Wink

czasami jak łańcsuesz jest za lóźny to przy samym odpaleniu słychać go przez kilka sekund
Powrót do góry
Gość







PostWysłany: 24 Maj 2007 14:40     Temat postu:

wodny napisał:
x-ray łańcuszek co 300 tys Wink

czasami jak łańcsuesz jest za lóźny to przy samym odpaleniu słychać go przez kilka sekund


to ja właśnie tak mam coś z tym szybko zrobić czy mogę tak jeździć ??
Powrót do góry
CzarnaWanilka




Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 431
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Łódź

PostWysłany: 24 Maj 2007 16:34     Temat postu:

arctico napisał:
wodny napisał:
x-ray łańcuszek co 300 tys Wink

czasami jak łańcsuesz jest za lóźny to przy samym odpaleniu słychać go przez kilka sekund


to ja właśnie tak mam coś z tym szybko zrobić czy mogę tak jeździć ??


ja tez tak mam i tak jezdze... a temat z lancuchem byl juz poruszany...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
SEBOL_MKS
stary wyjadacz



Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 573
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Police

PostWysłany: 24 Maj 2007 17:51     Temat postu:

arctico napisał:
wodny napisał:
x-ray łańcuszek co 300 tys Wink

czasami jak łańcsuesz jest za lóźny to przy samym odpaleniu słychać go przez kilka sekund


to ja właśnie tak mam coś z tym szybko zrobić czy mogę tak jeździć ??


Jak słychać zaraz po odpaleniu i za chwile przestaje to nie ma czym się martwić - ciśnienie oleju musi napiąć łańcuch.
Jeżeli słychać go cały czas to należy sprawdzić napinacze, ponieważ wątpie, żeby był cały rozrząd do wymiany.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: 24 Maj 2007 18:00     Temat postu:

SEBOL_MKS napisał:
arctico napisał:
wodny napisał:
x-ray łańcuszek co 300 tys Wink

czasami jak łańcsuesz jest za lóźny to przy samym odpaleniu słychać go przez kilka sekund


to ja właśnie tak mam coś z tym szybko zrobić czy mogę tak jeździć ??


Jak słychać zaraz po odpaleniu i za chwile przestaje to nie ma czym się martwić - ciśnienie oleju musi napiąć łańcuch.
Jeżeli słychać go cały czas to należy sprawdzić napinacze, ponieważ wątpie, żeby był cały rozrząd do wymiany.


no to jestem spokojny dzieki za info
Powrót do góry
sirkomla
stary wyjadacz



Dołączył: 02 Wrz 2006
Posty: 369
Przeczytał: 17 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zieleniewo k. Kołobrzegu
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 24 Maj 2007 20:15     Temat postu:

U mnie te same objawy.... i tu pytanko... Czy rzeczywiście wymiana samych napinaczy może pomóc, czy też powinienem wymienić komplet? Pytam, bo słyszałem, że powinno się komplet, a mechanik (niesprawdzony jeszcze) powiedział, że sama wymiana napinaczy powinna pomóc... (napinacze nowe już mam z SD, natomiast nie mogę znaleźć łańcuchów i szyny firm innnych niż JC ;/)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
CzarnaWanilka




Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 431
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Łódź

PostWysłany: 24 Maj 2007 20:35     Temat postu:

SEBOL_MKS napisał:


Jak słychać zaraz po odpaleniu i za chwile przestaje to nie ma czym się martwić - ciśnienie oleju musi napiąć łańcuch.
Jeżeli słychać go cały czas to należy sprawdzić napinacze, ponieważ wątpie, żeby był cały rozrząd do wymiany.



ufff... Cool dzieki za to info. wiec jezdze dalej spokojnie, bez wyrzutow sumienia o zaniedbanie Rolling Eyes


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sirkomla
stary wyjadacz



Dołączył: 02 Wrz 2006
Posty: 369
Przeczytał: 17 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zieleniewo k. Kołobrzegu
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 25 Maj 2007 14:20     Temat postu:

Przymierzam się jednak do wymiany kompletu. I przy zamawianiu części babka się spytała, które ślizgacze powinienem mieć (jakie fi otworów).

O ile pamiętam to na lewą pytała się czy fi 15? a na prawą fi 8, czy 12?

Nie rozbierałem tego i mało mi to mówi,ale może ktoś podpowie...?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: 28 Maj 2007 11:06     Temat postu:

http://www.100nx.fora.pl/najczesciej-zadawane-pytania-o-100nx-t510.html?highlight=%B3a%F1cuch%20rozrz%B1du
wodny Very Happy 1:1
Powrót do góry
sirkomla
stary wyjadacz



Dołączył: 02 Wrz 2006
Posty: 369
Przeczytał: 17 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zieleniewo k. Kołobrzegu
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 28 Maj 2007 15:21     Temat postu:

x-ray, fajnie, ale mi nie pomogłoby Razz
Dzisiaj w serwisie nissana mi powiedzieli, że oni mają albo swój "oryginał", albo "oryginalny zamiennik" ;p). I zamiennik się montuje na inne śruby, które się do niego domawia... ciekawe...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
BELIAL969




Dołączył: 09 Kwi 2008
Posty: 39
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Dynów

PostWysłany: 09 Cze 2008 18:03     Temat postu:

Witam ja mam takie trochę może dziwne pytanie ale czy 100NX na gaźniku 1,6 tez ma łańcuszek rozrządu czy pasek bo łańcuszka nie widzę nigdzie tylko dwa paski jeden od alternatora a drugi nie wiem od czego a nie znam się za bardzo na silnikach z góry dzięki za odpowiedz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gem




Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 870
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: Wroclove
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 09 Cze 2008 18:11     Temat postu:

wszystkie setki są na łańcuchu...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Forum ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin