Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Zawód :-(
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Off-Topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stoo




Dołączył: 30 Kwi 2007
Posty: 1236
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Chorzów
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 08 Sty 2009 18:52     Temat postu:

dziś miałem fajną przygode
odpalilem autko , pochodzilo na ssaniu az szyby odmarzły ,
ruszyłem i po 200metrach -> bleeeee i juz nie odpalil :/
okazalo sie ze mam gdzies dziurke w chlodnicy i cały dynagel gdzies wsiąkł Sad
i przez to zamarzł reduktor z LPG , potem zalał sie PB i wyładowal akumulator
ale spoko jutro wymiana chłodnicy... bo uszczelniaczy niechce lać ...
setka dostała pstryczka w szybke lusterka ... i krzyknąłem fakju faaaak Razz


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
obserVator
stary wyjadacz



Dołączył: 01 Sty 2007
Posty: 677
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zawiercie <@> Śląsk
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 08 Sty 2009 19:07     Temat postu:

stoo napisał:
i krzyknąłem fakju faaaak Razz


W swojej bestii udało mi się wreszcie wymienić wahacze a już pociekło mi z okolic pompy wodnej. Na szczęście naruszony okazał się jedynie wąż. Rozrusznik trzessszczy a opony letnie dają radę tej zimy więc oby tak dalej. Aaa zapomniałem rozpierdział mi tłumik środkowy Confused


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez obserVator dnia 08 Sty 2009 19:10 , w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
stoo




Dołączył: 30 Kwi 2007
Posty: 1236
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Chorzów
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 08 Sty 2009 19:10     Temat postu:

obserVator napisał:
stoo napisał:
i krzyknąłem fakju faaaak Razz


W swojej bestii udało mi się wreszcie wymienić wahacze a już pociekło mi z okolic pompy wodnej. Na szczęście naruszony okazał się jedynie wąż. Rozrusznik trzessszczy a opony letnie dają radę tej zimy więc oby tak dalej. Aaa zapomniałem rozpierdział mi tłumik środkowy Confused

damy radę Razz Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Rzeznik




Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 575
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 08 Sty 2009 19:19     Temat postu:

mój pali ładnie, nie mam problemu, tylko uszczelki trzeszczą jak cholera(mimo, że smarowałem je jakiś czas temu), szyby parują, opony hałasują, ale cieplutko jest, wygodnie no i wszystko w eleganckim opakowaniu:) tylko to piszczenie mnie intryguje...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
szugaso




Dołączył: 12 Sie 2007
Posty: 76
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 08 Sty 2009 19:32     Temat postu:

No u mnie w bagażniku też coś piszczy... po lewej stronie. Szyby oczywiście z rana od wewnątrz pokryte szronem,trzeba coś z tym zrobić. Wiadomo skrzynia też na początku ciężko chodzi. Denerwują mnie też te wielkie grudy zamarzniętego śniegu które się wytwarzają na progach i na dole nadkól ,raz przypadkiem wjechalem w dziure i przywaliłem,gruda odpadła,a niesmak pozostał,bo było troche hałasu,aż ludzie pod uczelnią się odwrócili :/ Jedyne pocieszeniem jest to,że chyba gorzej niż było z tą pogodą to nie będzie (chociaż kto wie) więc test można uznać za zaliczony na 3+

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez szugaso dnia 08 Sty 2009 19:34 , w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ziulek75




Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 140
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Klonow
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 08 Sty 2009 19:51     Temat postu:

mnie też padł kiedyś akumulator(zwarcie na celach).zatrzymałem się 200 metrów od domu na środku skrzyżowania więc oczywiście zostałem strombiony przez cwaniaków w nowych autach.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kaczorw




Dołączył: 15 Cze 2007
Posty: 102
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kaczory/k. Piły
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 08 Sty 2009 21:04     Temat postu:

Mój też odpala za pierwszym...rekordowo przymroziło do -22C. Łdowanie dobre - sprawdzałem aku przed zimą a do potwierdzenia są też "urządzenia" wkłądane w miejsce zapalniczki - tanie, praktyczne a informacja cenna .
Jak przedmówca zauważył skrzynia na początku trochę cieżej chodzi...ale to chwila...silnikowi pozwalam złapać temperaturę i potem przełączam na ciepłe powietrze...Jak na razie przekręciłem prawie 20tys km...odpukać...jak tak dalej będzie jeździł superr!!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
tjozwiak




Dołączył: 19 Cze 2007
Posty: 514
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Skawina k.Krakowa
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 08 Sty 2009 21:44     Temat postu:

wsiadam dzisiaj rano do samochodu dopalam chodzi sobie na wolnych obrotach między czasie zgarniam snieg z szyb wsiadam do środka dmuchawa na maksa i ..... dostałem śniegiem po twarzy ... Shocked Shocked Shocked z kratek nawiewu walnęło mi śniegiem Very Happy też tak macie ?? poza tym odpala bez problemów Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Rzeznik




Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 575
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 08 Sty 2009 21:51     Temat postu:

śnieg to mi się robi jak szyby wewnątrz zaczynam skrobać i dmuchawa chodzi, wtedy wygląda to jak śnieżna zamieć

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kielek




Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Iłża k. Radomia
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 08 Sty 2009 22:05     Temat postu:

A u mnie jak nigdy aku zdrowy pali z pierwszego poza jednym małym defektem. Otóż dziś zapaliłem setunie wszystko elegancko chodziło aż do momentu jak ją zgasiłem i po chwili z powrotem odpaliłem a tu obrotomierz nie śmiga walnąłem delikatnie w stacyjke a wskazówka podskoczyła na obroty i znów spadał. Wie ktoś co to może być?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
komorokoro




Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 642
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa Żoliborz
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 08 Sty 2009 22:19     Temat postu:

No i u mnie bidulek trzeszczy z rana ale po nagrzaniu wszystko mięciutko

Palić pali nieraz jak zapomne to i na gazie za pierwszym razem

Zanim szyby oskrobię się nagrzeje więc łapki nie marzną.

Nie kumam co jest z tym szronem wewnątrz Twisted Evil ja tam tylko zewnątrz mam do roboty


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Rzeznik




Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 575
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 08 Sty 2009 22:22     Temat postu:

u mnie szyby wewnątrz oszronione są, bo mam straszny problem z parującymi szybami, w ogóle strasznie wilgoć się zbiera:| opisałem to w innym temacie, ale rozwiązania brak póki co...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kwi@t
Gość






PostWysłany: 08 Sty 2009 23:49     Temat postu:

100nx to tylko auto, nawet najnowsze auta padają...

wczoraj kumplowi padła beta 530d, 2002r... chyba wtryski, zdechła 20km od domu na autostradzie i tyle... i co? i moja dzielna setunia musiałe jechac ściągnąć to wraz z ładunkiem prawie 2 tonowe auto ale dała radę, dobrze że to było blisko bo inaczej bym się nie podjął

co do setki to zawiodła mnie raz, zrobiło się zwarcie przy światłach i rozładowało mi akumulator kompletnie... zwara była niezła bo seta zgasła na drodze tak czy siak, było minęło... awaria usunięta i dalej lata bezbłędnie...
Powrót do góry
rz




Dołączył: 14 Gru 2006
Posty: 1324
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 09 Sty 2009 0:01     Temat postu:

bo to bardzo dzieczne autko i do tego cierpliwe

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Areckii




Dołączył: 09 Lip 2008
Posty: 139
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 09 Sty 2009 12:08     Temat postu:

Mi tez palil za pierwszym razem bez zadnych problemow. Tylko przez jakis czas jak jest zimny chodzi chyba tylko na 3 cyl bo sie trzesie i nierowno chodzi. A tak to wszystko ok:D I opony letnie jakos daja rade.
ALe dzieki pogodzie w konu mozna sie pobawic na parkingach:D


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Off-Topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin