Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
ANTILOCK
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Zawieszenie, koła i hamulce
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
komorokoro




Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 642
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa Żoliborz
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 08 Gru 2010 19:24     Temat postu:

Pawel.W. napisał:
mi terz sie pali


to tak jak u mnie terz sie sfieci tylko ja mam specjalnie wyłonczony

nie panikuj Twisted Evil


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pawel18PL
stary wyjadacz



Dołączył: 09 Wrz 2007
Posty: 821
Przeczytał: 13 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Klimontów
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 08 Gru 2010 20:46     Temat postu:

Tosz pszy gasie lpg zawrze anticocoloco sie sfieci (sorry ale nie mogłem się powstrzymać)

PS: Komo inspirujesz xD


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hasco




Dołączył: 19 Sty 2011
Posty: 132
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Poznań
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 19 Lut 2011 6:57     Temat postu: Antilock

U mnie wygląda to tak. Po przekręceniu kluczyka kontrolka się nie pali. O dziwo w większości przypadków po odpaleniu również się nie pali. Problem pojawia się zaraz po ruszeniu autem. Antilock się zapala i już nie gaśnie. Abs działa bez zastrzeżeń wiec trochę mi to nie daje spokoju. Neutral

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PittKF




Dołączył: 17 Sie 2009
Posty: 513
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: brać kasę na silniki? >Poznań<
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 19 Lut 2011 7:08     Temat postu:

jeśli po ruszeniu to może czujnik blokowania koła? tylko dlaczego wtedy działałby abs...?
tak tylko abstrahuję


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hasco




Dołączył: 19 Sty 2011
Posty: 132
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Poznań
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 19 Lut 2011 7:16     Temat postu:

Czasami kontrolka zapala się zaraz po odpaleniu silnika. Nie wiem od czego to zależy.. Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sirkomla
stary wyjadacz



Dołączył: 02 Wrz 2006
Posty: 369
Przeczytał: 18 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zieleniewo k. Kołobrzegu
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 19 Lut 2011 9:27     Temat postu:

odkryj kompa ABS, i zczytaj kod jak pokazuje dioda... Czy to takie trudne?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Miskowski




Dołączył: 14 Lis 2005
Posty: 205
Przeczytał: 5 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Łódź
Płeć: SR20DE

PostWysłany: 09 Wrz 2011 20:37     Temat postu:

Jakiś czas temu zaczął mi sie świecić antilock, dioda ABS migała 8x, więc to tylne lewe koło.
Okazało się, że ten ząbkowany wieniec ABS na piaście w tajemniczy sposób zsunął się ze swej pozycji kręcąc się obok czujnika, który przestał go wyczuwać. Po umieszczeniu we właściwym miejscu ABS działa prawidłowo.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krzysiek.ferdynus




Dołączył: 07 Lip 2012
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 11 Sie 2012 8:08     Temat postu: Antilock i mój GA16DS

a mnie ciekawi jak to ja mogę mieć takową kontrolkę[zapala się jak tylko zapalę światła ] skoro mój model nie ma ABS? ma ktoś jakieś rozsądne wytłumaczenie? :]

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Thomsonicus
administrator



Dołączył: 26 Lip 2007
Posty: 2009
Przeczytał: 14 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Krakuf i Krasnystaw
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 11 Sie 2012 12:00     Temat postu:

spięcie/brak masy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Techniczne / Zawieszenie, koła i hamulce Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Strona 6 z 6

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin