Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna Forum użytkowników Nissana 100NX
100NX squad
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
kręci ma chęć zapalić ale nic z tego:(
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Forum ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ksychu4




Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 17 Lut 2008 22:31     Temat postu: kręci ma chęć zapalić ale nic z tego:(

a może to jakiś spalony przekaźnik albo cos takiego?raz jak sprawdzałem bezpieczniki to pamietam że jak jeden wyjałem to kręcił ale nie odpalał.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez ksychu4 dnia 17 Lut 2008 22:33 , w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: 18 Lut 2008 9:06     Temat postu:

sprawdz kopułkę i palec... zaraz po zakupie setki maiłem ten sam problem. możliwe że będzie tak jak u mnie czyli palec już zbyt wyrobil te metaowe czy grafitowe słupki w kopułce (miały wyrobione bardzo wyraźne rowki) i iskra nie skakała. możesz wymontować palec,wtedy zobaczysz że jest w nim otwór do przymocowania do reszty aparatu,wtedy troszke ten otwór na śrube "wydłuż" iglakiem ,przez co palec albo obniżysz albo podniesiesz,dokrecasz go i powinno śmigać...oczywiście jeśli w tym jest problem
a najlepiej to wymienić kopułkę
Powrót do góry
pawel_316




Dołączył: 30 Gru 2006
Posty: 395
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 18 Lut 2008 11:02     Temat postu:

poszukaj bo gdzieś już był temat na forum !

ja z pół roku temu też miałem podobny problem i u mnie skończyło sie na wymianie cewki i było ok.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ksychu4




Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 18 Lut 2008 12:28     Temat postu:

właśnie a jeśli cewka byłaby u mnie padnięta to raczej nie byłoby wogole iskry prawda?to mi sie wydaje normalne ale sam juz nie wiem.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: 18 Lut 2008 14:25     Temat postu:

zdejmij kopułkę i spójrz jak tam te bolce się prezentują...wystarczy odkrecić 3 śrubki
Powrót do góry
ksychu4




Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 18 Lut 2008 14:41     Temat postu:

wiadziałem juz bo zdjejmowałem.no są juz troche starte,dziś zamówiłem nową kopółke i będzie na jutro,wymienię wszystko poskręcam i spróbóje.a poza tym juz wiem ze cewkę mam dobrą:)jak nie odpali to bedę dalej kombinował

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawel_316




Dołączył: 30 Gru 2006
Posty: 395
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 18 Lut 2008 16:27     Temat postu:

ksychu4 napisał:
właśnie a jeśli cewka byłaby u mnie padnięta to raczej nie byłoby wogole iskry prawda?to mi sie wydaje normalne ale sam juz nie wiem.


nie koniecznie, mój też wtedy zapalał ale jak postał noc i cewka dostała wilgoci to nie chciał odpalić trzeba go było ciągać i z holu odpalał.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ksychu4




Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 18 Lut 2008 19:03     Temat postu:

skoro mój akumlator kręci jak wariat,iskra jest to raczej odpalanie go na popych nic nie da.Tak mi sie bynajmniej wydaje,wymienie kopólke i sprawdze wtedy bo może jest tak ze bolce są juz starte i iskra dobrze nie przeskakuje

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
SEBOL_MKS
stary wyjadacz



Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 573
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Police

PostWysłany: 18 Lut 2008 20:14     Temat postu: Re: kręci ma chęć zapalić ale nic z tego:(

ksychu4 napisał:
a może to jakiś spalony przekaźnik albo cos takiego?raz jak sprawdzałem bezpieczniki to pamietam że jak jeden wyjałem to kręcił ale nie odpalał.


Może najpierw podałbyś jaki masz silnik, to na pewno pomoże w udzieleniu Ci pomocy ...

Wpisz też lokalizację w profilu, żebyś nie wyleciał z forum.

Sprawdzałeś takie banalne rzeczy jak świece oraz czy dochodzi benzyna?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ksychu4




Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 18 Lut 2008 21:09     Temat postu:

hmm wczesniej już pisałem ze "takie banalne rzeczy"sprawdzałem...silnik 1.6 bez wtrysku rok 91.benzyna raczej dochodzi bo mam świece zalane a iskra tez niby jest bo sprawdzałem tylko może dobrze nie przeskakiwać na kopólce jęśli bolce są wyrobione.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
SEBOL_MKS
stary wyjadacz



Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 573
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Police

PostWysłany: 19 Lut 2008 2:08     Temat postu:

ksychu4 napisał:
hmm wczesniej już pisałem ze "takie banalne rzeczy"sprawdzałem....

Jakoś nie widze gdzie to napisałeś, ale mniejsza z tym ...

ksychu4 napisał:
...tylko może dobrze nie przeskakiwać na kopólce jęśli bolce są wyrobione.

Bardzo prawdopodobne w takim razie, że będzie to kopułka ... chociaż powodów może być dużo więcej - ja miałem kiedyś podobny problem i męczyłem się z nim ze dwa tygodnie, dopiero pomogła wizyta u elektryka. Okazało się, że poprzedni właściciel nieumiejętnie "zlikwidował" alarm który był założony kiedyś tam w tym Nissanie (nawet nie przypuszczałem, że miał on alarm, ponieważ cała instalacja pochowana była pod deską rozdzielczą) i część instalacji z jakimś sterownikiem od tego alarmu nie została do końca usunięta, ani nawet zaizolowana ... zrobiło się zwarcie i alarm został zablokowany ... wiem, że był on podłączony pod moduł sterujący (komputer), ale nie wiem jak to działało, bynajmniej iskra była Więc nieraz i nawet takie "niespodzianki" czekają na nowych nabywców


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: 19 Lut 2008 10:55     Temat postu:

jak wymienisz kopułkę to napisz czy jest już po problemie
Powrót do góry
ksychu4




Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 20 Lut 2008 13:41     Temat postu:

wymieniłem kopułke,palec wszytko zlożylem i skręcilem.Nawet przez noc suszyłem kable od świec na kaloryferze bo kumpel mówił ze w taką pogode jak byla kable mogą dostać wilgoci i robi sie przebicie a przez to iskra nie jest taka jak powinna.
No i zakrecilem ,nawet na momencik cos zalapał ale tylko chwilke i zaraz zgasł, no a potem juz lipa bo wiedziałem ze świece zalane i faktyczynie na wszystkich benzyna.Dziś jeszcze raz sprawdze iskre na wszystkich świecach ale i tak nie bede do końca wiedział czy nawet jak jest nie jest za słaba.Musze jakoś sprawdzić na jakiś kablach sprawdzonych i 100% dobrych a potem najwyżej na cewce bo może ona faktycznie do niczego.Moze macie jakieś inne rady to chetnie wysłucham
Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawel_316




Dołączył: 30 Gru 2006
Posty: 395
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa
Płeć: GA16DS / GA16DE

PostWysłany: 20 Lut 2008 14:54     Temat postu:

jak dla mnie to są objawy walniętej cewki i ją bym obstawiał - elektryk z którym się konsultowałem powiedział że w tych silnikach ( bo ja też mam 1,6 gaźnik z 91r ) to dość często spotykana awaria. Ja za cewkę zapłaciłem 100zł.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ksychu4




Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 20 Lut 2008 17:31     Temat postu:

dziś razem z Rz sprawdzalismy wszystko iskra niby jest ale faktycznie moze to walnieta cewka i ta iskra nie jest taka jak powinna być.Poza tym paliwo dochodzi bo sprawdzilismy filtr paliwa i czy pompa zasysa paliwo no i jest ok.Ja też podejrzewam ze to cewka ale w sumie skoro iskra niby jest...może jednak nie jest tak mocna i taka jak powinna być.No bo co by to mogło być innego..?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum użytkowników Nissana 100NX Strona Główna -> Forum ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin